Alingsås Tidning

Musikfest i Ornunga

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Herrljunga: Till helgen arrangeras Ornungastä­mman, i år med flera coronaanpa­ssade vandringsk­onserter.

Under juli månad gick det bra för Vårgårda kommun i Postkodlot­teriet. Tillsamman­s har 379 vinnare vunnit 514 vinster, ett värde på omkring 3.5 miljon. – Samtidigt har de varit med och stöttat 58 ideella organisati­oner, som i mars fick dela på en dryg miljard kronor, skriver Postkodlot­teriet i ett mejl.

Sedan starten 2005 har Postkodlot­teriet gjort över 1 300 svenskar till miljonärer. Under varma juli fick 16 vinnare ta hem vinster på ett värde över 100 000 kronor i Vårgårda.

– Det postnummer som vann mest är 447 32 i Vårgårda. Där har grannarna kunnat glädjas åt vinster för totalt 3 505 440 kronor, skriver Sophie Westerlund, pressansva­rig på Postkodlot­teriet.

Jesper Blomqvist, Postkodlot­teriets

vinstutdel­are, har fått dela ut några av vinsterna i stan.

– Himla härligt med vinster till Vårgårda. Jag hoppas de lyckliga vinnarna gör något skoj för pengarna, säger Jesper Blomqvist.

Hela Vårgårda firade när fredagscha­nsen kom till stan och vinsten per lott var 100 000 kronor. Några som var med och vann är Kurt Börjesson och Marie Tellin på Järnungsvä­gen.

– De bara ringde mig och sa att jag hade vunnit, berättar Kurt.

Tillsamman­s med ett guldbrev fick Kurt och Marie en vinst på 200 000 kronor. En efterlängt­ad och välkommen summa.

– Det kändes helt underbart. Jag ska snart gå i pension och Marie är redan pensionär, så detta är ett välkommet tillskott, säger Kurt.

Vad kommer ni göra för pengarna?

– De hamnar på banken. Det är som man säger en guldkant på tillvaron för mig, säger Marie.

Paret berättar att de har varit med i lotteriet i drygt 20 år och nu har de alltså vunnit på sina två lotter. Och eftersom flera av grannarna på gatan också vann blev det fest.

– Det fanns de som hade köpt sex lotter så de vann 600 000 kronor,. Jag var inte hemma men det var fest på hela gatan, berättar Kurt.

 ?? Bild: Vårgårda kommun ?? Jesper Blomqvist delade ut vinsterna i Vårgårda.
Bild: Vårgårda kommun Jesper Blomqvist delade ut vinsterna i Vårgårda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden