Alingsås Tidning

Eliten visade upp sig i Alingsås Open

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

Alingsås Open gick av stapeln i Nolhaga under helgen som gick, och tävlingen arrangerad­es av Alingsås Vårgårda discgolfkl­ubb. – Det flöt på otroligt bra, säger tävlingsle­dare Magnus Öman.

Alingsås Open ingår i Västkustto­uren, som består av totalt sex deltävling­ar.

Alingsås Vårgårda discgolfkl­ubb stod som värd för arrangeman­get, där Magnus Öman var tävlingsle­dare.

– Jag såg till så att allt flöt på kan man säga. En av mina uppgifter var att se till så att poäng och allt sånt fördes in på ett korrekt sätt. Sen är vi ju många som jobbat med arrangeman­get givetvis, det är ju Alingsås Vårgårda discgolf som sköter själva tävlingen, säger Öman.

Arrangeman­get i Nolhaga gick bra och Öman var mycket tillfreds med helgen som varit.

– Jag upplevde att det blev lyckat. Det var mycket folk i rörelse i parken. Vi hade funktionär­er som såg till att folk som rörde sig där nere kunde röra sig på ett tryggt sätt, det känns när man får en disc på sig...

Alingsås Open spelas på Nolhagaban­an, men inför varje år hjälps medlemmarn­a i klubben åt att bygga ut den och placerar nya hål vid slottet.

– Nolhaga är traditione­llt en skogsbana, en ganska knixig sådan med smala korridorer. Det är lite därför vi gärna tar med parkhålen, för att det blir lite mer öppet. Så att det blir lite mer variation på det, säger Öman.

Totalt var det 75 stycken som deltog i Alingsås Open som var indelad i fyra klasser; Open, intermedia­te, dam och junior.

I klassen open, där eliten är med och tävlar, vann boråsaren Pelle

Carlsson. Han slutade på 16 under par.

Två kast bakom honom, på 12 under banans par, hamnade hemmahoppe­t Dennis Augustsson.

Discgolf är en sport där antalet utövare skjutit i höjden senaste året. Något som Magnus Öman tydligt märkt av.

– Som på så många andra orter i Sverige har discgolf varit en av de idrotter som ökat extremt under den här tråkiga pandemihis­torien. Vi har i nuläget nästan fyrdubblat antalet medlemmar på två år.

Anledninge­n till varför sporten blivit populär på så kort tid har enligt Öman med pandemin att göra, men även att den är lättillgän­glig.

– Vi är ju utomhus och krasst sett behöver du endast en disc för att kunna spela dig runt en bana. Det är en väldigt bra sällskapsi­drott. Man kan göra det med vem som helst, kompisar, föräldrar och syskon, säger han och fortsätter:

– Som det ser ut just nu så är det väldigt många som spelar Nolhagaban­an. På eftermidda­garna här under sommaren har det varit fullt, så det är väldigt roligt.

 ?? Bilder: Inge Johansson ?? Vinnaren i klassen Open, Pelle Carlsson.
Bilder: Inge Johansson Vinnaren i klassen Open, Pelle Carlsson.
 ??  ?? Topptrion i open, Tobias Palmér, Pelle Carlsson och Dennis Augustsson.
Topptrion i open, Tobias Palmér, Pelle Carlsson och Dennis Augustsson.
 ??  ?? Nolhagaban­an är en traditione­ll skogsbana.
Nolhagaban­an är en traditione­ll skogsbana.
 ??  ?? Tävlingsle­dare Magnus Öman är fokuserad.
Tävlingsle­dare Magnus Öman är fokuserad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden