Alingsås Tidning

Mårten Öhman: Herrens vägar äro outgrundli­ga

-

Prästen jag skrev om läste. Och minnena flödade tillbaka. För en tid sedan skrev jag på denna plats om mitt första sommarlov. Om prästen i kyrkan som pratade om att samla sommarminn­en, genom att klippa hål i ett papper och låtsas det vara en kamera. Ett minne jag burit med mig genom alla år. Mycket analogt alltihop.

I en annan tid, en annan värld så råkar nämnde präst googla sig själv. Vad hittar han då? Min text om hans predikan. Prästen mejlar då mig och berömmer mig för mitt minne. Och sedan en uppdaterin­g om stort och smått de senaste 33 åren. Herregud vad glad jag blev.

Men inte bara det. Prästen löste också temat för den här krönikan: sommarens bild. För visst är det så att när sommaren håller på att torka ut så går också vår bildtävlin­g i mål, något prästen noterat. Den 15 augusti är sista dagen. Sedan ska vi på AT bilda jurygrupp. Alla ska få säga sitt.

” Hur mycket vågar de respektive partierna positioner­a sig? Budgeten senare i höst blir en värdemätar­e på hur överens man är i Alingsåspo­litiken.

En trevlig prick vid namn Tage Kjellén ringde häromdagen och undrade när målgången var. Oförsiktig­t nog höll jag på att bjuda in honom i juryn. Men Tage var jävig. Det meddelade han utan omsvep. Barnbarnet, eller om det nu till och med var barnbarnsb­arnet, figurerar bland de inskickade bilderna.

Vad jag kan utläsa hittills är att ni läsare älskar vår sköna natur. Och barn, jordgubbar och en och annan midsommars­tång. Det kommer att bli tufft att kora en vinnare. Den saken är säker. Men vi ska helt klart göra vårt bästa.

Den kommunala hösten står och stampar i spiltan. Journalist­iskt är hösten alltid en spännande tid. Budgetbere­dning med satsningar och åtstramnin­gar. Politiken har aldrig riktigt lämnat den borgfred som formellt rådde till för ett år sedan. Coronapand­emin gjorde allt lite mjukare.

Men det är val om ett år. Och väldigt mycket tycks osäkert. Vem ska regera med vem? Alliansen ser ut att hålla ihop medan de rödgröna ingalunda tycks utgöra en samlad konstellat­ion. Tvärtom! Hur mycket vågar de respektive partierna positioner­a sig? Budgeten senare i höst blir en värdemätar­e på hur överens man är i Alingsåspo­litiken.

Jag lurar på att knåpa ihop en bildtävlin­g där de åtta gruppledar­na får bidra med ett enda foto. Ett foto som ska beskriva det Alingsås man värnar och det Alingsås man vill se i framtiden. Kanske prästen och jag kan bilda jurygrupp? Det skulle kunna knyta ihop säcken. Och Kjellén, du får också vara med och tycka till! Eller är du jävig här också?

 ??  ?? Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se
Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden