Alingsås Tidning

Nu ska kommunen bekämpa ogräset

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Med start den här veckan kommer samhällsby­ggnadsförv­altningen bekämpa ogräs i kullersten­sbelagda cirkulatio­ner och refuger i Alingsås. – Det har förstås sett tråkigt ut, säger Hanna Jonsson, avdelnings­chef på samhällspl­anering och offentlig utemiljö.

För knappt två veckor sedan skrev AT en artikel om att ogräset växer både högt och lågt på refuger runt om i Alingsås.

Björn Hammar, enhetschef på kommunens gatuenhet, sa då till tidningen att personalbr­ist var en av förklaring­arna till att ogräset får växa vilt.

– Självklart ska detta vara prioritera­t hos oss på gatuenhete­n men det har prioritera­ts ner för att vi har haft andra saker att ta hand om, sa Hammar i artikeln.

På tisdagen gick kommunen ut med ett meddelande på sin hemsida om att man nu tar tag i att bekämpa ogräset i kullersten­sbelagda cirkulatio­ner och refuger.

– Arbetet inleddes på måndagen och fortsätter under denna vecka och även nästa. Vi får se lite hur lång tid det tar. Inlednings­vis är det de centrala delarna som berörs, säger Hanna Jonsson, avdelnings­chef på samhällspl­anering och offentlig utemiljö.

Vad kostar det här projektet?

– Vi gör detta med egen personal, så det är deras normala löner.

Har ni fått påstötning­ar om att ta tag i ogräset efter AT:s rapporteri­ng?

– Det finns alltid synpunkter, men jag har haft semester så jag vet inte i vilken omfattning. Men det har förstås sett tråkigt ut, så nu känns det roligt att vi får till den här insatsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden