Alingsås Tidning

Patrik Ekelund

- 54 år, företagare Sara Mjönes Ulla Nordgren

• 1. Jag var ingen stjärna i skolan utan klarade mig hyfsat genom att prata mig igenom grundskola­n och sedan kom jag inte in på det jag ville utan började jobba och det har funkat ganska bra.

Jag skulle kunna gå ganska långt för att komma till just det passet i skogen där jag tror mig veta att björnen eller stora älgen kommer.

3. Att det sker ändringar i klimatet är helt klart och ja jag är orolig för vad vi lämnar över till eftervärld­en. Vi måste ta vårt ansvar nu.

• 52 år, musiker och lärare

1. Som jag minns det var jag ganska blyg som barn men gjorde nog för det mesta vad jag skulle i skolan. Att bli sedd av en vuxen och hitta kompisar kan vara avgörande för hur man utvecklas under skoltiden. Mitt absolut bästa skolår var ett år på en internatio­nell skola med elever från över 40 länder. Mer än något annat lärde jag mig under det året är att vi människor är mer lika än olika varann.

Med några goda vänner där samtalet flödar och förstärks med god mat och dryck går jag gärna långt. Vacker natur lockar i alla lägen. En ny led jag skulle vilja gå är Lapplandsl­eden som sträcker sig mellan Hemavan och Borgafjäll. Den ska vara färdig nu under hösten.

3. Att fatta kloka beslut som rör miljön känns oerhört viktigt. Mitt i allt detta måste vi också ha en vettig människosy­n då extrema klimat tvingar människor att fly från sina hem. Jag slutar inte tro på att de små besluten har betydelse och att vi alla kan vara med och påverka så att vi lämnar en väl fungerande planet till kommande generation­er.

• 89 år, pensionär och flitig debattör

1. Medelbra. Bra betyg i svenska, engelska och historia, dåligt i tyska. Tyckte om att gå i skolan gick sjuårig, kommunal flickskola i Borås, finns inte längre.

Absolut inte glass. I min ungdom kanske en resa jorden runt skulle fått mig att anstränga mig att gå ett maraton…

3. Mycket orolig. Min dotter bor i Grekland. Hon bor inte mitt i bränderna men de kan ses och röklukten kan kännas vida omkring. Vi får tyvärr förlita oss på diverse olika politiker som alla tycker olika, vem har rätt?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden