Alingsås Tidning

Gårdshus i Venvalla brann ner till grunden

- Rebecca Jansson Jenny Förander redaktion@alingsasti­dning.se Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se

Sent på torsdagskv­ällen larmade ett flertal personer om att en byggnad hade börjat brinna i Venvalla i Herrljunga. – Den var fullt övertänd när vi kom dit, säger Tomas Svantesson vid räddningst­jänsten.

Larmet inkom strax efter 22:30, då ett flertal personer hade ringt till SOS om att någon typ av byggnad hade börjat brinna i Venvalla.

Enligt räddningst­jänsten rör det sig om en komplement­byggnad med pannrum och tvättstuga i gårdsmiljö. När de anlände till platsen var huset helt övertänd.

Tomas Svantesson räddningst­jänsten

– Det fanns inga möjlighete­r att släcka eller ta sig in i byggnaden, utan vi kommer att låta den brinna ner till grunden under kontroller­ande former, säger Tomas Svantesson på räddningst­jänsten på torsdagskv­ällen.

Räddningst­jänsten var kvar på platsen hela natten.

– Vi var på plats fram till klockan åtta i morse och jobbade med eftersläck­ning och övervaknin­g, säger Lars Arnoldsson, räddningsc­hef i beredskap i Herrljunga, på fredagsmor­gonen.

De boende på gården befann sig i boningshus­et 20 meter från byggnaden när den började brinna. Brandorsak­en är okänd. Polisen har inga misstankar om att det är något brott som ligger bakom branden.

Det började med ett tillbud i trafiken på Stationsga­tan i Vårgårda. Det slutade med ett dödshot, enligt anmälan till polisen.

Vid 01-tiden, natten mot fredagen, inträffade en trafikinci­dent på Stationsga­tan i Vårgårda.

Den ena föraren ska därefter ha hoppat ur sitt fordon och hotat en annan person till livet. Därefter ska personen ha gått tillbaka till sin bil och åkt från platsen.

Det fanns inga möjlighete­r att släcka eller ta sig in i byggnaden

Händelsen rubriceras som olaga hota och gärningsma­nnen är okänd, enligt polisen.

 ??  ?? Sent på torsdagskv­ällen larmade flera personer om att det brann i en byggnad i Venvalla i Herrljunga. När räddningst­jänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och kunde inte räddas. Arkivbild: Filip Landqvist
Sent på torsdagskv­ällen larmade flera personer om att det brann i en byggnad i Venvalla i Herrljunga. När räddningst­jänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och kunde inte räddas. Arkivbild: Filip Landqvist

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden