Alingsås Tidning

Poängkunge­n är aktuell för comeback i IBK

Rikard Stenbäcken öste in poäng under sina sju år i IBK Alingsås. Nu är han aktuell för en återkomst. – Om kroppen känns okej på träningarn­a är det troligt att jag gör en sista säsong i Alingsås, säger 37-åringen till AT.

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Rikard Stenbäcken har varit i IBK under två sejourer, och totalt har det blivit sju säsonger i den blå tröjan.

Senast han represente­rade klubben var säsongen 2017/18.

– Vi kvalade till allsvenska­n men missade att ta oss upp. Där och då kände jag att tiden inte fanns för en fortsättni­ng i Alingsås, och jag valde att skriva på för Sandared i division två där en av mina kompisar var tränare. Vi hade som mål att ta oss upp i ettan och gjorde också det, men när coronan kom och allt ställdes in valde tränaren att sluta och flera av de mest tongivande spelarna lämnade. Då tappade jag också suget lite grand, förklarar Stenbäcken.

” Kroppen är kanske inte lika pigg som den en gång var. Men jag vet fortfarand­e var målet är beläget.

Hur har tankarna gått efter den inställda säsongen?

– Jag funderade på om jag skulle lägga av helt eller fortsätta spela någon annan stans. När jag kom i kontakt med Alingsås kände jag att jag inte hade något att förlora på att åka dit och träna. Under mina år i IBK så fick jag ett bra kontaktnät även utanför innebandyn och trivdes otroligt bra med allting där.

I tisdags gjorde han sin första träning med laget och fler kommer det att bli.

– Vi har sagt att jag ska känna på det i några veckor, och sen får vi gemensamt ta ett beslut. Dels måste kroppen hålla i hop, men sen ska det också fungera med allting vid sidan med jobb och familj, slår Rikard fast.

Under alla sina år som aktiv innebandys­pelare har Stenbäcken, född och uppvuxen i Vårgårda, alltid levererat poäng.

På 133 matcher i IBK-tröjan har han producerat över 300 poäng. Minst sagt ett imponerand­e facit.

– Jag har alltid gjort mycket poäng och hoppas kunna fortsätta producera i IBK om det nu blir spel där. Sen är man inte 27 längre, och kroppen är kanske inte lika pigg som den en gång var. Men jag vet fortfarand­e var målet är beläget, säger Rikard Stenbäcken med ett skratt.

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Rikard Stenbäcken öste in poäng under sina år i IBK Alingsås.
Bild: Mikael Svensson Rikard Stenbäcken öste in poäng under sina år i IBK Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden