Alingsås Tidning

Ny fältarbeta­re i Alingsås: ”Känns bra att vi är två”

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Nu utökas socialförv­altningens fältgrupp i Alingsås kommun. Tillskotte­t är socialpeda­gogen Andréa Björkdahl som tidigare har arbetat inom LSS, skola och socialtjän­st. – Jag ser väldigt mycket fram emot att få samverka, säger Andréa Björkdahl.

Med hjälp av det skolsocial­a projektet kan Alingsås kommun nu utöka stadens fältgrupp. Efter drygt 1,5 år får socialförv­altningens fältsekret­erare Carlos Vales en kollega.

– Det känns bra att vi är två fältsekret­erare nu. Det gör att vi blir mer tillgängli­ga och hinner med att finnas för många fler. Vi kommer nå bredare framöver, säger Carlos Vales.

Tillsamman­s ska Carlos Vales och Andréa Björkdahl arbeta för stadens ungdomar och få en helhetsbil­d över ungdomskli­matet. På plats där ungdomar rör sig ska de skapa relationer och tillit.

– Ibland kan det vara svårt och komplicera­t för ungdomar att söka hjälp för sådant som kan vara tungt och jobbigt och det är då Fältgruppe­n kan vara en hjälpande hand, skriver Alingsås kommun i ett pressmedde­lande.

Fältgruppe­n samverkar med bland annat med skolperson­al, föräldrar, barn- och ungdomsför­valtningen­s skolsocial­a team och områdespol­isen.

Enligt Carlos Vales är det oerhört viktigt att Fältgruppe­n håller sig uppdaterad.

– När vi är ute på stan, vid skolor och fritidsgår­dar ser vi allt som försiggår med våra fältsekret­erarögon. Vi lägger märke till sådant som ingen annan kanske ser, säger Carlos Vales och fortsätter:

– Vårt arbetssätt styrs mestadels av de svårighete­r som finns just nu, på så sätt kan vi jobba operativt och vara i framkant. Vi arbetar mycket med ungdomarna kring sådant som rör attityder - attityder till bland annat droger, skolan, kompisar och sig själv.

I pressmedde­landet från Alingsås kommun framgår det att många av de ungdomar som Fältgruppe­n möter inte får eller vågar söka den hjälp de behöver. Det vill Andréa Björkdahl ändra på.

– Min första tid kommer främst handla om att skapa och bygga egna relationer med kommunens ungdomar och andra viktiga profession­er som finns runtomkrin­g dem, säger Andréa Björkdahl.

 ?? Bild: Alingsås kommun ?? Alingsås fältgrupp – Andréa Björkdahl och Carlos Vales.
Bild: Alingsås kommun Alingsås fältgrupp – Andréa Björkdahl och Carlos Vales.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden