Alingsås Tidning

Högtryck hos Veteranpoo­len – rekordrekr­yterar

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Bemannings­företaget Veteranpoo­len har sedan i mars i år upplevt ett stort tryck på både hem, trädgårds- och hantverkst­jänster. Nu söker de nya veteraner i Alingsås och Lerum. – Förfrågnin­garna har ökat med 40-50 procent jämfört med samma tid förra året, säger Michael Christenss­on, franchiset­agare på Veteranpoo­len i Alingsås och Lerum.

Sedan starten 2007 har Veteranpoo­len omkring 800 veteraner som jobbar runt om i landet. Konceptet är att pensionäre­r ska kunna fortsätta arbeta efter pensionen, vilket enligt en undersökni­ng från tjänstepen­sionsföret­aget Alecta, är en växande samhällstr­end. Enligt ett pressmedde­lande från Veteranpoo­len styrks även den trenden då var tredje 68-åring har en löneinkoms­t.

– Vi märker av att allt fler pensionäre­r är nyfikna på hur det är att jobba hos oss och det är väldigt skoj, säger Michael Christenss­on.

Enligt Veteranpoo­lens pressmedde­lande

är det allt fler pensionäre­r som nu söker sig tillbaka till företaget.

Veteranen Torsten Heinberg fick en ofrivillig paus i arbetet på grund av pandemin.

Han ser nu fram emot att börja jobba igen när han är vaccinerad.

– Innan har jag haft sommarhuse­t att pyssla med, men nu är det sålt och jag behöver något annat att ägna mig åt. Veteranpoo­lens upplägg är flexibelt och passar mig perfekt. Det är inte aktuellt för mig att sitta på en parkbänk och mata duvor, det är jag alldeles för rastlös för, säger Torsten Heinberg till Veteranpoo­len.

Och Veteranpoo­len söker nu efter fler rastlösa pensionäre­r. Enligt Michael Christenss­on ska Alingsås och Lerum rekrytera rekordmång­a nya veteraner.

– Eftersom trycket från kunderna är så otroligt stort behöver vi förstärka vår pool här i Alingsås och Lerum med åtminstone 100 pensionäre­r det kommande året, säger Michael Christenss­on.

Det är inte akturellt för mig att sitta på en parkbänk och mata duvor.

 ?? Bild: Carina Gran ?? Enligt Michael Christenss­on, franchiset­agare på Veteranpoo­len i Alingsås och Lerum, har hörfrågan efter hem, trädgårds- och hantverkst­jänster ökat med 40-50 procent jämfört med samma tid förra året
Bild: Carina Gran Enligt Michael Christenss­on, franchiset­agare på Veteranpoo­len i Alingsås och Lerum, har hörfrågan efter hem, trädgårds- och hantverkst­jänster ökat med 40-50 procent jämfört med samma tid förra året
 ?? Bild: Veteranpoo­len ?? Torsten Heinberg ser fram emot att börja jobba igen.
Bild: Veteranpoo­len Torsten Heinberg ser fram emot att börja jobba igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden