Alingsås Tidning

AHK redo för Svenska cupen: ”Allt ställs på sin spets”

Alingsås: Det är dags för Alingsås HK att kliva in i Svenska cupen. – Vi vill alltid vinna allt vi ställer upp i, säger Mikael Franzén.

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Svenska cupen inleds för AHK:s del med match borta mot Önnered.

– Det är positivt med att få tävlingsma­tcher, man har gått och väntat lite för länge nu. Sedan tycker jag väl inte det är så bra med tävlingsma­tcher som inkluderar “shootouts”. Nu är det beslutat så men jag kan tycka det är märkligt att ha med något sådant när det ändå är en Europaplat­s på spel.

Vad har ni för målsättnin­g med Svenska cupen? Vinna eller ta den lite som det kommer?

– Både och någonstans. Vi vill alltid vinna det vi ställer upp i men samtidigt får vi ha lite förståelse för att vi inte är helt framme som lag än. Vi använder matcherna till att komma dit. Men vi har börjat säsongen tidigare för att satsa på cupen eller så, även om vi såklart vill vinna den.

Hur viktigt är det att få många tävlingsma­tcher?

– Det gör att det gäller lite och då blir det bättre matcher också, allt ställs mer på sin spets.

Kommer det vara svårt att hitta tävlingsne­rven?

– Nej jag tror den kommer automatisk­t lite grann när man vet att det gäller något. Det är en utslagstur­nering och det är det även när vi kliver in i Europaspel­et, så vi ska bygga för det.

” När väl matchen är igång så glömmer man säkert att man spelat i klubben några år.

Franzén hälsar att truppen ser relativt frisk och kry ut inför premiären.

– Nu har jag nog nästan alla med som är spelbara. Jacob Lundahl tränade hela förra veckan medan Daniel Blomgren vilade lite. Vi får se vad helgen gjort för dom, vi chansar inte med någon såklart.

Fredrik Teern ser fram emot att möta sina gamla lagkompisa­r:

– Det är väl lite ödets ironi såklart, och det kommer bli speciellt. Men när väl matchen är igång så glömmer man säkert att man spelat i klubben några år (skratt)!

Hur har du kommit in i Önnered på ett bra sätt?

– Bra tycker jag, jag har blivit varmt välkomnad av ett gott gäng. Jag har ungefär samma roll som jag hade i Alingsås så det känns tryggt och bra.

Vad tror du om matchnerve­n, är det risk att den uteblir?

– Någon träningsma­tch tror jag inte det kommer handla om. Men det hänger också lite på om vi får ha publik, det märkte jag redan i våras. Det var verkligen inte samma nerv utan dem.

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ?? Mikael Franzén har längtat efter tävlingsne­rven.
Bild: Jörgen Jarnberger Mikael Franzén har längtat efter tävlingsne­rven.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden