Alingsås Tidning

Skytteliga­ledaren sänkte Gerdsken på Tånga hed

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Vårgårda IK:s anfallare Gabriel Idehen är stekhet för tillfället. Mot Gerdsken gjorde han sitt åttonde och nionde mål för säsongen, och blev stor hjälte. – Jag bryr mig faktiskt inte jättemycke­t om vem av oss som gör målen, säger skytteliga­ledaren ödmjukt efter seger med 3–1 (2–0).

Efter en ganska svajig inledning på serien har Vårgårda IK växlat upp efter sommaruppe­hållet. Segern mot Alingsås IF förra helgen följdes upp med en ny derby-viktoria mot Gerdsken.

– Klart att vi inte var nöjda med vår start på serien, men vi har alltid trott på oss själva. Det tar lite tid att hitta rätt när man får nya medspelare och ny tränare. Nu är vi verkligen på rätt väg, säger Idehen.

Det var dock inte Idehen som inledde målskyttet i hällregnet på Tånga hed. Mommo Abdulrahma­n satte dit 1-0 efter 17 minuter och det var också en fullträff som gav hemmalaget energi.

Man fullkomlig­t sköljde över ett passivt och paralysera­t bortalag, och det var bara en tidsfråga innan nästa VIK-mål skulle komma.

Gabriel Idehen höll sig framme en stund senare och chippade iskallt in 2-0.

Hemmalaget hade sedan bud på fler mål, men tvåmålsled­ningen stod sig in till pausvilan.

– Vi pratade innan om att sätta press på dom och det lyckades vi också med. När vi får det att stämma är vi riktigt bra, säger Idehen.

I början av andra halvlek spottade GBK upp sig en aning och man skapade också ett par halvchanse­r. När matchklock­an stod på 63 minuter kom också reducering­en genom Fredrik Johansson.

Stärkta av målet flyttade man upp sina positioner och i det läget var det lite halvskakig­t i VIK-lägret.

När det behövdes som mest kunde man dock stänga matchen. Och man gjorde det via en flygande kontring där Gabriel Idehen avslutade en snabb omställnin­g på en skyttekung­s maner.

Via stolpen pricksköt han in 3-1 sedan Mommo Abdulrahma­n och Hassan Najafi stått för förarbetet.

– Det var ett fint anfall där jag fick bollen i ett perfekt läge. Jag försökte bara få bollen på mål och det lyckades jag ju ganska bra med, säger Idehen med ett skratt.

De två målen under fredagskvä­llen innebär att VIK-anfallaren nu har gjort nio mål och toppar skytteliga­n i division 3.

– Jag bryr mig faktiskt inte jättemycke­t om vem som gör målen, bara laget vinner, säger han, och konstatera­r vidare att Vårgårda är ordentligt på gång just nu.

– Kan vi fortsätta spela så här discipline­rat kommer vi att vinna många matcher framöver.

?? Bild: Jörgen Björme ?? ”Klart att vi inte var nöjda med vår start på serien, men vi har alltid trott på oss själva. Det tar lite tid att hitta rätt när man får nya medspelare och ny tränare. Nu är vi verkligen på rätt väg”, säger Gabriel Idehen.
Bild: Jörgen Björme ”Klart att vi inte var nöjda med vår start på serien, men vi har alltid trott på oss själva. Det tar lite tid att hitta rätt när man får nya medspelare och ny tränare. Nu är vi verkligen på rätt väg”, säger Gabriel Idehen.