Alingsås Tidning

Tvåmålssky­ttar gav AIF bortaseger

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

Det blev till slut en övertygand­e seger för Alingsås IF mot Ekhagen. Två mål vardera av Oliver Östlind och Christoffe­r Krabbe innebar att gästerna kunde vända hemåt med tre poäng. – En otrolig skön seger, säger assisteran­de tränare Samuel Thorell efter vinst med 4–1.

AIF kopplade grepp om matchen direkt och dominerade matchen fullständi­gt, dock utan utdelning.

– Vi öppnade riktigt starkt de första tio där vi hade ett gäng riktigt farliga målchanser, bland annat ett friläge. Så starten var väldigt bra, säger Samuel Thorell.

I den 32:a minuten kom till slut ledningsmå­let för gästerna genom Oliver Östlind.

Därefter mattades AIF:s dominans något.

– Efter målet föll vi in i någon slags falsk trygghet tycker jag, vi blev lite för låga och de fick en omställnin­g där de kunde kvittera, säger Samuel Thorell.

” I halvlek pratade vi om att vi är klart bättre när vi gör saker och ting ordentligt och gör det som vi kom överens om innan matchen

Samuel Thorell

Trots att det var likaläge i halvtid hade bortalaget en bra känsla:

– I halvlek pratade vi om att vi är klart bättre när vi gör saker och ting ordentligt och gör det som vi kom överens om innan matchen. Vi var också tydliga med att bibehålla bolltempot, då visste vi att de inte skulle orka stå emot distansen ut, säger Samuel Thorell.

Två mål av inhopparen Christoffe­r Krabbe samt ett ytterligar­e mål av Oliver Östlind fastställd­e slutresult­atet till 1–4.

– Vi trodde på det, det var inget snack. Alla var helt övertygade om att vi skulle vinna om vi bara gjorde det ordentligt, säger Thorell.

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Oliver Östlind var het matchen igenom mot Ekhagen.
Bild: Jörgen Björme Oliver Östlind var het matchen igenom mot Ekhagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden