Alingsås Tidning

Sanna Nielsen om sista Allsången: ”Det är vemodigt”

- Sara Haldert TT

Denna sommar är den sjätte som programled­are för ”Allsång på Skansen” för Sanna Nielsen. I morgon är det dags för säsongens sista program. – Det är alltid lite vemodigt inför sista programmet, säger hon.

Sommaren har en tendens att gå fort, fortare än man önskar. Sanna Nielsens sommar är inget undantag. Åtta tisdagskvä­llar i rad har hon lett SVT:s ”Allsång på Skansen” från Sollidens scen i Stockholm.

– Sommaren har gått så fruktansvä­rt fort, det gör den alltid. Man hinner knappt blinka förrän det är över. Det är vemodigt, men det ska så klart bli skönt att vara lite ledig, det är blandade känslor. Nu ska man försöka landa och försöka reflektera över vad vi egentligen har gjort i sommar, säger hon.

Sann NIelsen

Nielsens allsångsso­mmar har varit full av höjdpunkte­r, men två sticker ut lite extra. Den ena är när hon blev lurad av trolleridu­on Brynolf & Ljung på bästa sändningst­id.

– Det var fantastisk­t roligt. Jag hade verkligen ingen aning om någonting! Det är så kul att sådana inslag, där man inte har koll, också får ta plats i programmet. Det var en riktigt höjdare, säger hon.

En annan höjdare var Benjamin Ingrossos konsert under vinjetten ”Allsångssc­enen är din”.

– Han har alltid blåst mig av stolen, men med det han gjorde på sin allsångsti­mme kände jag bara: ”You are ready to rule the world, my friend”, haha! Det var ren och skär musikglädj­e.

Det absolut största med årets ”Allsång” är dock att publiken fick komma tillbaka, menar Nielsen.

Och det har fått många etablerade artister att bli nervösa, eftersom det var länge sedan de fick spela inför publik.

– Det är så fint att de säger det. Jag har också varit nervös, jag har ju inte heller kunnat gigga eller jobba inför publik på länge. Därför har jag nog njutit lite extra den här sommaren, säger Sanna Nielsen.

Vad är det som gör ”Allsång på Skansen” så populärt år efter år?”

– Att vi gör det tillsamman­s. Publiken, artisterna, alla som jobbar med programmet. Det är en sådan gemenskap, och jag tror att det är det som är framgångsk­onceptet – att vi möts i musiken.

Så, blir det även en sjunde säsong för dig?

– Haha, jag förstår att alla undrar, men det får jag nog behålla för mig själv lite till!

” Det absolut största med årets ”Allsång” är dock att publiken fick komma tillbaka.

 ??  ?? Sanna Nielsen leder kvällens säsongsfin­al för”Allsång på Skansen”.
Arkivbild: Stina Stjernkvis­t
Sanna Nielsen leder kvällens säsongsfin­al för”Allsång på Skansen”. Arkivbild: Stina Stjernkvis­t

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden