Alingsås Tidning

Deppigt i AFC efter den tunga förlusten

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

Det blev en tung dag för Alingsås FC i regnet på Mjörnvalle­n. Gästande Mallbacken från Värmland fick vända hemåt med en 2-0-seger i bagaget.

Det blev en tung dag för Alingsås FC i regnet på Mjörnvalle­n. Det var en rejält besviken Lisa ”Mini” Johansson som summerade 0-2-förlusten mot Mallbacken kort efter slutsignal­en. – Vi är bara så jäkla besvikna, säger hon till AT-sporten.

Det var ett AFC med gott självförtr­oende som tog emot Mallbacken på Mjörnvalle­n. 90 minuter senare, var självförtr­oendet som bortblåst.

– Nä, det är skit asså. Vi är bara så jäkla besvikna. Vi får inte till det i dag. Håller inte våra markeringa­r, egentligen gjorde vi väl inget bra känns det som, säger AFC:s offensiva mittfältar­e Lisa Johansson.

Alingsås började bäst. Tydligt fokus från tränare Lars-Petter Björk inför matchen var bollinneha­v och spel efter backen, vilket märktes.

AFC rullade boll fint, men hade svårt att komma till konkreta målchanser och var allmänt uddlösa i sista tredjedele­n. Den första halvleken slutade mållös, men ett AFC med tydlig fördel i bollinneha­v.

Andra halvlek började likt den första, stort bollinneha­v för AFC, men laget hade svårt att omvandla till heta målchanser.

I stället började Mallbacken växa in i matchen, laget vann andrabolla­r och var allmänt hetare i duellspele­t.

Till slut fick man också utdelning då Svea Rehnberg förvaltade ett friläge på bästa sätt.

Hemmalaget jagade sedan en kvittering, men fick aldrig till något ordentligt tryck ner mot gästernas mål.

I stället gjorde Mallbacken 0–2 efter en hörna där AFC missade i markeringe­n.

– Förra matchen spelade vi svinbra verkligen och vi hade hoppats på att ta med oss det in i denna, men nej. Vi måste sätta bollen i rörelse och ta mer löpningar för varandra, man kan ju ta en löpning utan att förvänta sig att få bollen, för att öppna ytor för andra. Det är för dåligt, säger en påtagligt besviken Lisa Johansson.

Nästa helg möter Alingsås FC serieledar­na Umeå IK FF.

Det lär vara ett rejält revanschsu­get Alingsås FC som kommer till spel då.

 ??  ??
 ?? Bilder: Jörgen Björme ?? AFC föllt tungt hemma mot Mallbacken. ”Förra matchen spelade vi svinbra verkligen och vi hade hoppats på att ta med oss det in i denna, men nej”, säger Lisa Johansson.
Bilder: Jörgen Björme AFC föllt tungt hemma mot Mallbacken. ”Förra matchen spelade vi svinbra verkligen och vi hade hoppats på att ta med oss det in i denna, men nej”, säger Lisa Johansson.
 ??  ?? Andra halvlek började likt den första, stort bollinneha­v för AFC som hade svårt att få till heta målchanser.
Andra halvlek började likt den första, stort bollinneha­v för AFC som hade svårt att få till heta målchanser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden