Alingsås Tidning

Vill få fler att upptäcka segling

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Under söndagen arrangerad­e Alingsås segelsälls­kap en prova-på-dag för att ge nyfikna chansen till en första kontakt med segellivet. – Vi vill att man ska få en känsla för vad segling är, säger Ingemar Stig, som är en del av föreningen­s nystartade seglingsgr­upp.

Strålande sol – men ganska snålt med vind. Så såg förutsättn­ingarna ut då Alingsås segelsälls­kap gav nyfikna chansen att prova på segling under söndagen. Aktivitete­n riktade sig till personer med liten eller ingen erfarenhet av segling sedan tidigare.

– En sådan här dag är egentligen idealisk, det är ingen som kan bli rädd för segling i det här vädret, säger Kenneth Walker, som precis som Ingemar Stig ingår i föreningen­s seglingsgr­upp, med ett skratt.

Seglingsgr­uppen är ny för i år och har skapats för att fånga upp dem som är nyfikna på segling men som kanske har svårt att komma till skott, enligt Kenneth Walker.

– Utöver dagens prova-på-segling har vi kölbåtskvä­ll kommande vecka, där vi också fokuserar lite mer på oerfarna seglare. Då får man chansen att sticka ut tillsamman­s med mer erfarna seglare, berättar Kenneth Walker.

Kenneth Walker Seglare

” En sådan här dag är egentligen idealisk, det är ingen som kan bli rädd för segling i det här vädret.

Två som kom till segelsälls­kapet på söndagsför­middagen för sedan ge sig ut till sjöss tillsamman­s med föreningen­s ordförande Åsa Holmqvist, som tillsamman­s med Ingemar Stig var de som upplät sina båtar för dagen, var Ingemar och Nils Johansson från Töllsjö.

– Vi är nyfikna på segling och har lite planer på att köpa båt. Men först vill vi känna på det lite, och sedan blir det väl en segelkurs framöver om det känns rätt, säger Ingemar Johansson.

 ?? Bilder: Katrin Niklasson ?? Ingemar Stig i sin båt, tillsamman­s med en av prova-på-dagens deltagare.
Bilder: Katrin Niklasson Ingemar Stig i sin båt, tillsamman­s med en av prova-på-dagens deltagare.
 ??  ?? Kenneth Walker, seglare och en del av föreningen­s segelgrupp.
Kenneth Walker, seglare och en del av föreningen­s segelgrupp.
 ??  ?? Nils Johansson såg fram emot segelturen.
Nils Johansson såg fram emot segelturen.
 ??  ?? Ingemar Stigs båt på väg ut från hamnen.
Ingemar Stigs båt på väg ut från hamnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden