Alingsås Tidning

Gamla vd:n tillbaka på Gäsene mejeri

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Herrljunga: Sveriges minsta mejeri har fått en nygammal vd. Marcus Jansson som tidigare var vd på Gäsene mejeri mellan 2007 och 2015 är tillbaka. – Jag är otroligt glad och tacksam över detta uppdrag. Ödmjuk över att komma tillbaka. Det känns lite som att komma hem, säger Marcus Jansson.

Den 9 augusti var första dagen på jobbet för Marcus Jansson. Sedan 2015 har han i perioder saknat Gäsene mejeri och dess ostar och personal. När han nu fick frågan om att komma tillbaka som vd var svaret självklart.

– Nu fick jag plötsligt möjlighete­n att komma tillbaka och jag behövde inte tänka länge, jag visste att jag var sugen. Det har gått lång tid, säger Marcus Jansson.

Han beskriver sig själv som en person som vill ha roligt och trivas på jobbet. När han 2015 tog en tjänst på ett konkurrera­nde mejeri förstod han snabbt att det inte var rätt.

– Jag lockades till ett större mejeri och tänkte att det var något som skulle passa mig. Men efter ett år där flyttade jag hemåt och tog ett jobb i lantbruksb­ranschen. Jag är en person som vill må bra på jobbet. Det var inget karriärmäs­sigt bra beslut, säger Marcus Jansson.

I framtiden vill Marcus få fler att köpa svensktill­verkad ost. Han hoppas att mejeriet kan nå ut till fler:

– De allra flesta hårdostarn­a som säljs i Sverige idag är inte svensktill­verkade och det är en stor utmaning. Gäsene mejeri är inte ett jättestort företag men tillsamman­s med våra mjölkbönde­r är vi stora i Herrljunga.

Samtidigt finns det ett ökat intresse för mejeriet. Pandemin har satt stopp för att träffa konsumente­r i butikerna men Marcus kan glatt meddela att konsumente­rna har hittat till mejeriet.

– Vi är ett populärt besöksmål och det känns superbra. Mycket folk kommer hit för att handla och vi hoppas att vi snart kan ta emot grupper med turister.

I samband med Marcus comeback tackar den tidigare vd:n Claes Persson för sina fyra år.

– Det har varit fantastisk­t att få vara en del i laget och få förtroende­t att leda Gäsene mejeri under dessa år, säger Claes Persson.

 ?? Bild: Privat ?? Marcus Jansson, ny vd på Gäsene mejeri.
Bild: Privat Marcus Jansson, ny vd på Gäsene mejeri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden