Alingsås Tidning

Bossle lycklig efter ny succé: ”Helt sjukt!”

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

I James Clarks skadefrånv­aro har alla AIF:are hittat en ny målvakt att ta till sina hjärtan. – Jag har aldrig varit såhär glad i mitt liv, säger Philip Bossle efter segern mot Åsarp/Trädet.

Många undrade hur AIF skulle klara sig utan korsbandss­kadade James Clark. Unge Philip Bossle har i sina två matcher från start visat att man klarar sig alldeles utmärkt.

– Det är helt sjukt, underbart! Jag har aldrig varit så glad i mitt liv, sammanfatt­ar Bossle känslorna för AT-sporten.

Sin allra mest avgörande insats stod han för när matchen stod och vägde och Åsarp/Trädet fick en straff en bit in i andra halvlek.

Gästernas Adam Sjöberg drog till, Bossle räddade och returen rensades undan.

Ett helt avgörande moment i en dittills jämn match.

– Det är en känsla man inte kan sätta ord på. Man ryser i hela kroppen när man ser bollen försvinna från straffområ­det. Det värsta som

” Det är en känsla man inte kan sätta ord på. Man ryser i hela kroppen när man ser bollen försvinna från straffområ­det.

Philip Bossle

finns är ju att man släpper in returen i det läget. I stället slängde jag mig åt rätt håll och fick se bollen försvinna!

Hur kände du kring dina chanser till spel när James gick sönder?

– Jag tänkte inte så mycket på det, det handlade mer om att gnugga på under träningarn­a. Det är tråkigt för James eftersom han är hur bra som helst, men min tanke har bara varit att hjälpa laget så mycket jag kan när chansen kommer.

Mot Åsarp/Trädet stod Bossle för flera fina räddningar, det i sin andra match från start i A-laget.

– Det var lika nervöst i dag som förra matchen, haha! Men när man väl är inne i det så glömmer man bort det och har fullt fokus. Dessutom fick jag en boll i magen rätt tidigt, det är alltid skönt att få en boll direkt som man får tag på.

Nu släpper du inte handskarna va?

– Haha, det gör jag inte!

 ?? Bild: AIF ?? Philip Bossle stod för en matchavgör­ande insats.
Bild: AIF Philip Bossle stod för en matchavgör­ande insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden