Alingsås Tidning

Marscherar mot division 1

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Friscos marsch mot division 1 fortsätter obehindrat. Fjärde segern på lika många försök togs borta mot IFK Värsås på lördagen.

Joakim Anderssons gäng kunde återigen spela hem en seger utan att förta sig och utan att behöva gå helt hundra i 90 minuter.

– Det var stabilt helt enkelt. Tyvärr fick vi släppa in årets första baklängesm­ål men å andra sidan hade IFK Värsås bara en chans och det var den de gjorde mål på, säger Jocke “Kanon” till AT.

Grunden till segern lade Frisco i första halvlek där man gjorde 1–0 och 2–0 inom loppet av några minuter via Hanna Branmark och Maja Bertilsson. Maja Hansson säkrade sedan segern med 3–0 i mitten av andra halvleken.

– Vi har 20 chanser och gör tre mål kan man säga, men å andra sidan var det jäkligt svårt att spela mot ett lag som backar hem och maskar från första minuten. De saknade en hel del spelare i IFK Värsås och när de sedan började byta en massa spelare så blev matchen därefter.

Även Frisco bytte runt i andra halvlek men fler mål än de tre fick man inte in.

– Hade vi haft Anneli Carli med i dag hade vi kanske vunnit med 7–0 men man får vara nöjd ändå, säger Andersson.

Ni har fyra segrar på lika många matcher, hur håller ni er ödmjuka kring ett eventuellt steg tillbaka till division 1?

– Det är snarare tvärtom så att man får gjuta mod i tjejerna och få dem att inse att vi är bra! Ett lite mer kaxigt lag hade kört över Värsås i dag men i stället var vi lite bekväma. Men jag är ändå såklart nöjd med tre poäng.

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Maja Hansson gjorde ett av Friscos tre mål.
Bild: Mikael Svensson Maja Hansson gjorde ett av Friscos tre mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden