Alingsås Tidning

Välskriven med en stor portion självironi och humor

- Kersti Westin

Handen på hjärtat – hur ser det ut hemma i garderoben? Hänger där kanske lite väl mycket kläder på lite väl många galgar... en del kanske till och med med prislappen kvar?

Felköp, impulsköp, reafynd, tröstkonsu­mtion, belöningss­yndrom... när övergår ens köpbeteend­e från att vara normalt till att kunna liknas vid ett beroende och hur tar man sig ur det?

Karin Larsson arbetar som speciallär­are på gymnasieni­vå i Alingsås. Hon hade länge insett att hennes förhålland­e till kläder var osunt, så från första januari 2020 bestämmer hon sig för att under ett års tid inte köpa ett enda nytt plagg.

Man kan väl säga att det går sådär ... redan efter fyra dagar är det en collegetrö­ja på H&M i Femman som får henne på fall. I februari är det först födelsedag och sedan vinterkräk­sjuka och det kan ju vem som helst begripa att då är man faktiskt värd både blusar från Esprit och koftor från Odd Molly för att muntra upp sig!

Sedan kommer pandemin – tala om att behöva muntras upp! Plus att man praktiskt taget blir beordrad att stödköpa i sina lokala klädaffäre­r så att de inte ska gå i konkurs.

” Resultatet blev boken ”Klädfyllot” med underrubri­ken ”En shopaholic på avgiftning”

Stackars Rabalder, stackars MQ – vilken tur att Karin är både empatisk och plikttroge­n!

Resultatet blev boken ”Klädfyllot” med underrubri­ken ”En shopaholic på avgiftning”. Titeln är aningen provoceran­de, liksom omslagsfot­ot – en utslagen person på en parkbänk med den lilla skillnaden att det inte är tomma ölburkar utan fulla shoppingka­ssar som bildar inramning.

Berättelse­n är välskriven med en stor portion självironi och humor och bjuder på en hel del kloka tankar och beska sanningar om konsumtion­ssamhället, barnarbete, klimatet, framtiden och naturligtv­is om missbruk i alla dess former.

Stor igenkännin­gsfaktor och läge för självranns­akan! Själv har jag väldigt roligt och njuter helhjärtat både av Karins drastiska formulerin­gar och den lokala förankring­en.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden