Alingsås Tidning

Konst- och kulturfest­ival med spännvidd väntar

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Under kommande två helger arrangeras Norsesunds konstoch kulturfest­ival, som i år bjuder på ett gediget program. – Styrkan är spännvidde­n, säger Peter Loguin, programans­varig och ordförande i Norsesunds­gruppen Konst och Kultur.

Norsesunds konst- och kulturfest­ival växer. Det slår Peter Loguin fast.

– Vi har medlemmar och publik från ett stort upptagning­sområde, som bara blir större och större. Vi har också turen att ligga på gränsen mellan Alingsås och Lerums kommuner, och har fått lite mer bidrag, säger han.

Kulturprog­rammet bjuder på en salig blandning. Allt från en kille som heter Milad som spelar Rachmanino­v till romska hits med Nina Trollvige.

Peter Loguin

Det är nu ett antal år sedan som Norsesunds­gruppens konstvandr­ing breddades till en konst- och kulturfest­ival. Konsten har fortfarand­e en given och stor del i evenemange­t med en samlingsut­ställning, öppna ateljéer hos femtontale­t konstnärer samt utomhuskon­st vars tema i år är ”fågelskräm­ma”.

Kulturprog­rammet äger rum på tre scener, varav det på två av platserna även finns konstkafé. I Vässenebo bjuds det på litterära uppläsning­ar av bland andra Pamela Jaskoviak och Erik Andersson, medan det i Gallvik och i Magasinet vid Norsesund station arrangeras musikframt­rädanden och teaterföre­ställninga­r. Just Magasinet är även lokalen för årets samlingsut­ställning.

– Kulturprog­rammet bjuder på en salig blandning. Allt från en kille som heter Milad som spelar Rachmanino­v till romska hits med Nina Trollvige. Sen kommer också en av Sveriges bästa musikalsån­gerskor – Evelyn Jones, berättar Peter Loguin.

Förra årets festival var otroligt efterlängt­ad, enligt Loguin, som även tror att årets evenemang kommer locka många besökare.

– Förra året hade folk ett så otroligt uppdämt behov. Nu har det ju lättat lite men jag tror det kommer att komma mycket folk. Det som förändrats för oss från förra året är att vi kan vara inomhus nu, och bland annat göra i ordning magasinet för sittande publik.

 ?? Bild: Jenny Förander ?? Såhär såg det ut under förra årets konst- och kulturfest­ival då arrangörer­na på grund av de restriktio­ner som gällde då fick förlägga majoritete­n av programpun­kterna under bar himmel. I år kommer man kunna vara mer inomhus.
Bild: Jenny Förander Såhär såg det ut under förra årets konst- och kulturfest­ival då arrangörer­na på grund av de restriktio­ner som gällde då fick förlägga majoritete­n av programpun­kterna under bar himmel. I år kommer man kunna vara mer inomhus.
 ?? Bild: Helena Marika Ekenger ?? Peter Loguin hoppas på strålande sensommarv­äder då är det dags för Norsesunds konst- och kulturfest­ival kommande två helger.
Bild: Helena Marika Ekenger Peter Loguin hoppas på strålande sensommarv­äder då är det dags för Norsesunds konst- och kulturfest­ival kommande två helger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden