Alingsås Tidning

Nya klädbutike­n lockar med ett brett sortiment

- Jenny Schagerlin­d jenny.schagerlin­d@alingsasti­dning.se

I dag öppnar det senaste butikstill­skottet på Kungsgatan i Vårgårda. Klädbutike­n Tvärs över gatan satsar på ett brett sortiment. ”Jag hoppas att alla är nyfikna”, säger ägaren Sarah Forster.

Vårgårda: Efter alla sommarveck­or fyllda av planering, renovering och inköp är Sarah Forster nu redo att möta kunderna. I dag, torsdag, öppnar hennes nya klädbutik Tvärs över gatan.

– Jag vill inte fokusera på någon särskild åldersgrup­p utan vill ha kläder för alla, säger Sarah.

Det är måndag eftermidda­g, ytterdörre­n står på vid gavel i sensommarv­ärmen och om bara några

dagar öppnar butiken på riktigt. Sarah borstar bort några brödsmulor från bordet i personalru­mmet som blivit kvar sedan morgonens frukostmöt­e med mamma och syrran.

Butiksöppn­ingen i Vårgårda engagerar hela familjen. Till och med Sarahs lille tvåring Olle har varit i butiken och hjälpt mamma att packa upp kartonger.

– Och min man har varit med och renoverat här, målat och skruvat. Min brorsa och hans brorsa också, berättar Sarah.

Syrran är Johanna Forster som har skobutiken Högt & Lågt just tvärs över gatan, därav namnet på Sarahs klädbutik. Alla råd och tips från henne har varit ovärderlig­a såhär i uppstarten, menar Sarah.

– Ja, jag har verkligen haft stor nytta av henne.

Hur är det att öppna eget mitt i småbarnspe­rioden, då? – Periodvis har det varit väldigt påfrestand­e, medger Sarah leende.

Men lite ledig har jag ändå kunnat vara i sommar. Vi åkte i väg på familjesem­ester en vecka.

Men nu är det alltså fullt fokus på butiken som öppnar under torsdagen. Sortimente­t är uppdelat i dam-, herr-, barn- och tonårskläd­er

” Jag vill inte fokusera på någon särskild åldersgrup­p utan vill ha kläder för alla, från bebis till mormor.

där varje avdelning har fått varsitt rum.

Sarah Forster har märkt att hennes butik är efterlängt­ad. Särskilt barnkläder­na verkar det som, något som inte har funnits att köpa i Vårgårda på många år. Hon gissar att de första kunderna till stor del kommer att vara föräldrar som behöver uppdatera barnens garderob inför hösten.

– Sedan hoppas jag ju att alla är

nyfikna. Jag vill inte fokusera på någon särskild åldersgrup­p utan vill ha kläder för alla, från bebis till mormor.

Sarah har valt att satsa på välkända märken som Vila, Name It, Lindberg och Only & Sons. Såhär i början har hon mest tagit in basplagg och vardagsklä­der, även om det finns inslag av mer dressat mode också.

– Det kommer bli mer finkläder i butiken framåt jul och andra högtider. I övrigt tänker jag att jag får kolla in vad folk rycker i för kläder, och anpassa mig efter det.

Om det mest blir Vårgårdabo­r som handlar hos Sarah eller om även andra hittar hit återstår att se.

– Jag vet att syrran har många kunder från andra kommuner och jag hoppas kunna locka dem till mig också. Vi kommer ju att tipsa om varandra förstås. Och så får vi försöka hitta på lite roliga grejer ihop framöver ...

 ??  ??
 ?? Bilder: Jenny Schagerlin­d ?? Sarah Forster har märkt att hennes butik är efterlängt­ad, särskilt barnkläder­na verkar det som.
Bilder: Jenny Schagerlin­d Sarah Forster har märkt att hennes butik är efterlängt­ad, särskilt barnkläder­na verkar det som.
 ??  ?? Lite fix återstår innan butiken öppnar idag, torsdag.
Lite fix återstår innan butiken öppnar idag, torsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden