Alingsås Tidning

Gustav tillbaka med besked

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Fotboll: I augusti 2020 skadade Gerdskens Gustav Blomgren knät allvarligt i en bortamatch. I fredags, nästan exakt ett år senare, var det dags för comeback.

Alingsås: I våras var hon en av hjältarna när IFK Göteborg vann SM-guld i futsal. Nu, ett drygt halvår senare, är Amanda Olsson klar för Serie A-klubben FC Athena Sassari från Sardinen. – Det fanns inget att tveka på, säger den 22-åriga målvakten.

Amanda Olsson, med ett förflutet i Holmalund och Alingsås FC, har all anledning att nypa sig lite extra i armen just nu.

– Planen har länge varit att ta chansen utomlands när jag var färdig med mina studier. Och sedan ett par månader är jag klar. Processen att hitta rätt klubb har pågått ett bra tag eftersom det finns en hel del intressant­a ligor i Europa. Det är under de senaste veckorna som Athena Sassari vuxit fram som ett intressant alternativ, säger Amanda Olsson.

Vad har du fått för intryck?

– Merparten av kontakten med klubben har faktiskt gått via min agent, men jag vet att dom är nykomlinga­r i Serie A och inte valt att satsa speciellt mycket på utländska spelare. Det tycker jag känns bra. När jag fick ett kontraktsf­örslag fanns det inget att tveka på.

Alingsåstj­ejen kommer att åka till

Italien om några veckor.

– I början av september flyger jag ner för att träffa lagkompisa­rna och dra igång träningen på allvar inför säsongen. Jag är där i en vecka ungefär innan jag vänder hemåt igen för landslagss­amling. Sen blir det fullt fokus på ligastarte­n, säger Amanda Olsson, som i höst dessutom är aktuell för EM-kval med landslaget.

– Vi möter faktiskt Italien i gruppspele­t och det blir ju extra roligt för mig om jag blir uttagen. Kanske att jag kan komma med lite bra informatio­n, haha!

Amandas kontrakt med FC Athena Sassari sträcker sig över den kommande säsongen.

– Vi tar ett år här till att börja med och sen får vi utvärdera allting, säger hon.

Blir du bara rik på erfarenhet­er eller kan du stoppa undan några kronor?

– Jag kan leva på min futsal, men att spara blir svårt. Samtidigt ser jag det som ett stort privilegiu­m att få chansen att spela futsal på heltid. Dessutom är det ett bra skyltfönst­er för mig inför framtiden.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Amanda Olsson IFK Göteborg och blir proffs på Sardinien.
Bild: Michael Erichsen Amanda Olsson IFK Göteborg och blir proffs på Sardinien.
 ??  ?? Från FC Athena Sassaris Twitterkon­to.
Från FC Athena Sassaris Twitterkon­to.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden