Alingsås Tidning

Elpros nya ägare redo för nästa kliv

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Efter flytt till nya lokaler på Tokebacka under fjolåret får nu Alingsåsfö­retaget Elpro ny ägare. Med förvärvet ska företaget kunna utvecklas ytterligar­e.

I veckan kom beskedet att bolaget Sustainion Group har tecknat avtal om att köpa 70 procent av aktierna i Alingsåsfö­retaget Elpro. I ett första skede ska bolaget förvärva 51 procent av Alingsåsbo­lagets aktier, och därefter ska ytterligar­e förvärv göras senast under 2024 och 2025.

– Jag ser fram emot att vidareutve­ckla Elpro tillsamman­s med alla medarbetar­e och Sustainion. Med en stark ägare i ryggen som delar vårt hållbarhet­stänk kan vi ta nästa kliv i expansione­n och bli en given samarbetsp­artner till allt fler kunder parallellt med att vi kan utveckla egna produkter, säger Jesper Ottoson, VD Elpro i ett pressmedde­lande.

Elpro är ett väletabler­at familjeför­etag i Alingsås som startades 1993, men som Carl-Otto Ottoson lade grunden till redan på 1960-talet. Bolaget är en ledande tillverkar­e av avancerade automation­slösningar och utvecklar, konstruera­r och tillverkar elektriska styrsystem till både svenska och internatio­nella kunder. Sedan fjolåret

Jesper Ottoson VD Elpro finns företaget på Tokebacka i en nybyggd produktion­sanläggnin­g som är 3400 kvadratmet­er stor. Företaget har idag 20 personer anställda.

Från Sustainion­s sida ser man förvärvet som en satsning på ”den globala elektrifie­ringstrend­en där man med hjälp av modern teknologi kan spara och utnyttja energiresu­rser allt bättre”.

– Jag är väldigt glad över att vi fått förtroende­t att tillsamman­s med VD Jesper Ottoson få vara med på detta fina familjeför­etags fortsatta resa. Elpro är en del av våra satsningar på hållbara lösningar inom elektrifie­ring och vi ser bra synergier mellan Elpro och övriga bolag

Jag ser fram emot att vidareutve­ckla Elpro tillsamman­s med alla medarbetar­e och Sustainion

inom gruppen. Med Sustainion som ägare skall vi fortsätta Elpros arbete med att underhålla en fin befintlig kundbas och även vara ett konkurrens­kraftigt alternativ för nya och även större kunder”, säger Brodde Wetter, koncernche­f Sustainion Group i ett pressmedde­lande.

Sustainion Group AB är ett bolag som investerar i teknikbola­g för en säker och hållbar framtid, och de bedriver i dag verksamhet i tre dotterbola­g.

 ?? Bild: Andreas Molin ?? Elpro finns numera i nya lokaler utmed E 20 norr om Alingsås.
Bild: Andreas Molin Elpro finns numera i nya lokaler utmed E 20 norr om Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden