Alingsås Tidning

Svampjakte­n slutade på akuten

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Alingsås/Vårgårda: Höga dikeskante­r och rullgrus på vägen mellan Östadkulle och Långared. För Marie Öst slutade promenaden med att hon hamnade i diket och fick en fraktur på lårbenshal­sen. – Jag for på sidan ner och nu ligger jag på lasarettet och har nyligen opererat mig, säger Marie Öst.

Efter förra veckans skyfall har både byggnader och vägar drabbats av skador. I Östadkulle, på grusvägen mot Råmossen och Långared, råkade Marie Öst ut för en olycka när hon hade varit ute och plockat svamp.

– Regnandet har spolat ner sanden från vägen i dikena och lämnat rullgrus på en sluttande väg. För mig slutade det med att rullgruset förorsakad­e att jag halkade ner i diket och fick en fraktur på lårbenshal­sen, säger Marie Öst.

Efter fallet på höften ringde Marie sin dotter som i sedan tur fick ringa ambulans.

– Jag tänkte att jag skulle gå hem men det gick ju inte. När jag satt där i diket kom en kvinna gående och hon sa att hon funderat på att ringa Trafikverk­et för att vägen har blivit så dålig, säger Marie Öst.

Hon påpekar också att vägen tidigare har dikats ur och arbetet har resulterat i höga dikeskante­r. Nu vill hon varna speciellt motorcykla­r för vägen.

– Tänk om en motorcykel kör i hög fart och får rullgrus under hjulen, säger Marie Öst.

Tommy Knappe är projektled­are för drift och underhåll på Trafikverk­et som ansvarar över vägen. Han berättar att myndighete­n har driftentre­prenörer som åker ut för att besikta sina vägar.

– Vi har mycket skador efter skyfallet som var den 17 augusti. Det har blivit en del utspolning­ar och då bildas rullgrus. Vi kommer få besikta vägarna extra nu, säger Tommy Knappe.

Han berättar också att grusvägar är de vägar som tar mest stryk efter skyfall men att det inte är något konstigt med rullgrus på en grusväg.

– Det klart att det är rullgrus på en grusväg. Den största faran är rullgrus på belagda vägar för motorcykli­ster. Men man ska alltid vara försiktig när man är ute och går, säger Tommy Knappe.

Marie som tycker att vägens skick är under all kritik har varit i kontakt med Trafikverk­et.

– Det är så bedrövligt dåligt så det inte är klokt. Jag har varit i kontakt med Trafikverk­et att de ska titta på vägen, säger Marie Öst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden