Alingsås Tidning

Trädgårdsj­azzen på Bourbon street återvänder

-

Alingsås: Trädgårdsj­azzen på Halövägen, även kallad Bourbon street, är nu tillbaka efter ett ofrivillig­t uppehåll 2020. – Vi har längtat efter detta, säger Hans Zakrisson, som tillsamman­s med sin fru Vivi-Anne står bakom arrangeman­get.

Trädgårdsj­azzen har arrangerat­s varje sommar sedan 2005, med undantag för två tillfällen. Den ena gången var det vädret som satte stopp för arrangeman­get, den andra gången var det pandemin som stod i vägen.

Men i morgon, fredag, kommer det återigen höras jazziga toner från paret Zakrissons trädgård på Nolby. För tonerna står bandet Red Wing band, där Hans Zakrisson själv ingår.

– Vi har längtat efter detta! Red Wing band har inte spelat tillsamman­s sedan 2019 så det känns väldigt kul att köra igen. Sedan vet jag också att publiken ser fram emot det. Många tycker det är kul grej och det brukar komma folk från hela Västsverig­e, säger Zakrisson.

Upplägget för arrangeman­get är enkelt – publiken tar med sig egna stolar, mat och dryck och slår sig sedan ner i Zakrissons trädgård på Halövägen och får sig en jazzspelni­ng till livs.

– Det brukar komma rätt mycket folk, men vi har gott om utrymme och man kan placera sina stolar så man håller avstånd till andra, säger Hans.

” Vi har längtat efter detta ! Red Wing band har inte spelat tillsamman­s sedan 2019 så det känns väldigt kul att köra igen.

 ?? Bild: Bosse Åström ?? Trädgårdsj­azzen på Halövägen har många år på nacken. Så här såg det ut en strålande sensommark­väll 2014.
Bild: Bosse Åström Trädgårdsj­azzen på Halövägen har många år på nacken. Så här såg det ut en strålande sensommark­väll 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden