Alingsås Tidning

Efter skadeprobl­emen – nu är Blomgren tillbaka

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås: I augusti 2020 skadade Gerdskens Gustav Blomgren knät allvarligt i en bortamatch. I fredags, nästan exakt ett år senare, var det dags för comeback. – Det är väldigt skönt att kunna spela utan smärta, säger han.

Gustav Blomgren, 23, har onekligen haft sin beskärda del av knäskador nu.

2017 tvingades han operera ett korsband och i fjol gick menisken sönder i en bortamatch mot IFK Skövde.

– Redan innan skadan hade jag problem med menisken, men nu small det till ordentligt så att säga. Jag vet att jag aldrig kommer bli hundraproc­entigt återställd, men just nu kan jag spela utan smärta och för mig är det en underbar känsla, säger Gustav Blomgren till AT-sporten.

Han hade varit i full träning i cirka en månad innan det var dags för comeback hemma mot Trollhätta­ns BoIS i fredags kväll.

Med matchklock­an på 65 minuter hoppade Blomgren in på planen i rollen som anfallare.

– Klart att det fattas lite grand kring matchtempo, touch och sådana saker, men jag tycker ändå att det var en okej återkomst, säger Gustav som gav hemmalaget hopp med sin läckra 1-2-reducering på frispark med fem minuter kvar.

I matchens döende sekunder gick samme Blomgren omkull och domaren pekade på straffpunk­ten. Den normalt sett så säkre Jacob Borg missade dock chansen att bli poängrädda­re.

– Det var såklart tungt, men samtidigt starkt av oss att komma tillbaka som vi gjorde, konstatera­r Gustav Blomgren.

Var trivs du bäst, som anfallare eller på en kant på mittfältet?

– Jag har spelat yttermittf­ältare under nästan hela min karriär, men jag tycker att det fungerar hyggligt centralt i planen också. Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela (skratt).

Vad tycker du om er säsong så här långt?

– Det har varit höga toppar och djupa dalar. Vi behöver bli jämnare och jag ska göra allt jag kan för att vi ska nå dit också.

 ?? Bild: Filip Landqvist ?? Gustav Blomgren är äntligen tillbaka efter den tunga skadan.
Bild: Filip Landqvist Gustav Blomgren är äntligen tillbaka efter den tunga skadan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden