Alingsås Tidning

André ger inte upp hoppet om att kunna spela fotboll igen

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Chanserna att André Nilsson kan spela fotboll igen den här säsongen är små. Helst vill läkarna se honom sluta helt och hållet. Men än har han inte gett upp.

När Holmalunds nyckelspel­are var på läkarbesök senast fick han beskedet som han gått och väntat på kring knäet.

– Det handlar om något som kallas degenerati­va förändring­ar i knäet, förslitnin­gsskador på grund av tidigare operatione­r helt enkelt. Det är inte så mycket vi kan göra åt saken, är man där och petar så är risken att det blir värre. Så jag ska rehabilite­ra på här och så får vi se hur det blir, säger Nilsson med en suck som tyder på att han kämpat med sitt skadade knä i många år nu. Jag antar att du haft på känn att det var något liknande som var bekymret med knäet?

– Ja det har jag haft ganska länge nu. Det kändes redan i våras när det började. Innan har jag blivit bättre efter ett tag men nu blir jag inte det, knäet är så slitet.

Tycker läkaren till och med att du inte ska spela mer alls?

– Lite så säger dom ju, men det måste dom göra å andra sidan. Det är att sluta med fotboll, padel, tennis, ta bort allt kul (skratt). Men ska jag sitta inne resten av livet då? Det händer bara inte! Min ortoped sa dessutom att hennes sambo har en liknande skada och han spelar fotboll.

Vad krävs för att du själv ska sätta stopp och sluta med fotbollen?

– Om det inte blir så bra att jag kan spela, men jag har sagt att jag inte tar ett sånt beslut nu. Jag ska köra rehab och så får vi se vad det ger. I måndags var jag exempelvis ute och sprang för första gången på länge och det kändes bra!

Spel den här säsongen är en bonus med andra ord?

– Ja det är det väl, men samtidigt är det också min målsättnin­g att kunna spela igen i år.

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? ”Jag ska köra rehab och så får vi se vad det ger”, säger André Nilsson.
Bild: Mikael Svensson ”Jag ska köra rehab och så får vi se vad det ger”, säger André Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden