Alingsås Tidning

Gemenskap temat för årets Lights

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

” Vi kommer att vara ganska centrala i år jämfört med 2019

Camilla Boström Eventansva­rig Alingsås Energi

Traditione­n fortsätter när den tjugoandra upplagan av Lights in Alingsås invigs den 1 oktober. Årets runda och dess tema ger en känsla att världen är på väg mot ljusare tider. – Även om pandemin inte är över än så börjar vi öppna upp för att tillsamman­s, på säkert avstånd, närma oss varandra igen, skriver Alingsås Energi i ett pressmedde­lande.

Mörkret och hösten väntar runt hörnet men det gör även ett ljusare och upplyst Alingsås. I ett pressmedde­lande från Alingsås Energi presentera­s årets tema som handlar om gemenskap.

– Vi går mot höst och trots att dagarna blir kortare så finns en känsla att ljusare tider väntar. Detta vill Lights in Alingsås vara med och uppmärksam­ma – att tända ljusen och skapa förutsättn­ingar för umgänge och möten, skriver Alingsås Energi.

Temat Tillsamman­s ska fokusera på att ta besökarna tillbaka till en ljusare tillvaro. Årets ljuspunkte­r är de sex installati­oner som är placerade längs med den tre kilometer långa sträckan.

– Vi kommer vara ganska

centrala i år jämfört med hur det var 2019. Vi utgår från Åmanska parken och rör oss ner mot museiparke­n och bron vid Lilla Torget

där första installati­onen kommer att vara, berättar

Camilla Boström, eventansva­rig på Alingsås Energi.

Därefter fortsätter promenaden mot Kungsgatan och vidare mot landskyrka­n där installati­on nummer två kommer att vara. Resterande installati­oner kommer placeras vid Brunnspark­en, Christinae kyrka, Plantaget och kvarteret Klockaren.

Till skillnad mot förra året kommer Lights in Alingsås i år arrangera den sedvanliga workshopen för medarrangö­rerna. I år tar de sju ljusdesign­erna som skulle varit med förra året revansch. De får nu chansen att leda och skapa årets installati­oner.

– Vi har haft Corona i åtanke sedan förra året men känner nu att vi kan genomföra workshopen med våra ljusdesign­ers. Även studentern­a från Alströmerg­ymnasiet kommer som vanligt vara med och göra sin praktik, berättar Camilla Boström. Finns det någon oro inför hösten och en ökad smittsprid­ning?

– Vi kommer såklart att uppmana till avstånd och att stanna hemma om man känner sig sjuk. Det är ett publikt evenemang utomhus som man kan besöka i mindre grupper, säger Camilla Boström.

Hon berättar också att det inför evenemange­t kommer att släppas mer informatio­n om slingan:

– Det kommer att finnas ett antal extra installati­oner och överraskni­ngar att upptäcka längs vägen men det kommer vi gå ut med när det närmar sig.

 ?? Bild: Alingsås Energi ?? Årets Lights in Alingsås kommer att pågå mellan 1 oktober och 7 november
Bild: Alingsås Energi Årets Lights in Alingsås kommer att pågå mellan 1 oktober och 7 november
 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Förra årets ”Barnens lights” i Plantaget. I år kommer barnens installati­on att ta plats i Museiparke­n och skapas av designern och dramapedag­ogen Malin Wallin.
Bild: Jörgen Björme Förra årets ”Barnens lights” i Plantaget. I år kommer barnens installati­on att ta plats i Museiparke­n och skapas av designern och dramapedag­ogen Malin Wallin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden