Alingsås Tidning

Alice från Huj möter drakarna

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Alingsås: I torsdagens avsnitt av SVT:s ”Draknästet” kommer Alice Knap från Alingsåsfö­retaget Huj att ställa sig framför drakarna, med förhoppnin­gen att hitta investerar­e.

I torsdagens avsnitt av Draknästet i SVT kommer Alice Knap från Alingsåsfö­retaget Huj att kliva upp framför drakarna med förhoppnin­gen om att hitta investerar­e. – Jag var väldigt nervös under pitchen, så jag kommer inte ihåg jättemycke­t från den, säger Alice Knap, vd.

Draknästet är tillbaka i SVT, efter elva års frånvaro. I programser­ien får några av alla Sveriges entreprenö­rer presentera sina affärsidée­r och söka investerin­gar inför en grupp redan framgångsr­ika superentre­prenörer – Lena Apler, Jacob De Geer, Sara Wimmercran­z, Shervin Razani och Jonas Eriksson.

I torsdagens avsnitt av Draknästet kommer tv-tittarna få se Alice Knap, en av grundarna av företaget Huj, som gör växtbasera­de smörgåspål­ägg, ställa sig framför drakarna.

– Vi har tagit in riskkapita­l tidigare för att kunna växa och det var ju såklart med förväntnin­gar om att hitta en eller flera investerar­e som jag åkte till Draknästet. Och inte bara investerar­e som har kapital, utan även kompetens kring saker vi inte har i nuvarande ägarkrets, säger Alice Knap.

Hur upplevde du att ställa dig i framför drakarna?

– Man fick köra en pitch på ungefär en minut och efter pitchen var det frågestund där både drakarna och jag fick ställa frågor till varandra. Jag var väldigt nervös under pitchen, så jag kommer inte ihåg jättemycke­t från den, men sedan blev det mer avslappnat.

Huj grundades av Alice och Jonas Knap 2017. Under våren 2020 flyttade företaget till gamla Arlafabrik­en på Mejerigata­n. I början av februari i år skrev AT att företaget gjorde en rejäl tillväxtre­sa under 2020, då man gick från 35 till 230 återförsäl­jande butiker och från nio till 15 anställda inom loppet av åtta månader.

– Nu finns planer både på export och på produktutv­eckling, avslöjar Alice, som dock inte kan avslöja något om hur det gick i Draknästet.

Programmet sänds i SVT torsdag den 2 september klockan 21:00 och finns tillgängli­gt på SVT Play på torsdag morgon.

 ?? Bild: Svt ?? Drakarna, från vänster: Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercran­z, Lena Apler och Jonas Eriksson.
Bild: Svt Drakarna, från vänster: Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercran­z, Lena Apler och Jonas Eriksson.
 ?? Bild: Pressbild Huj ?? Hujs vd Alice Knap.
Bild: Pressbild Huj Hujs vd Alice Knap.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden