Alingsås Tidning

AHK vann inför sin publik

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Handboll: Alingsås avslutade gruppspele­t i Svenska cupen genom att besegra Skånela med 25–23. Efteråt hyllade spelarna publiken.

Alingsås: Alingsås avslutade gruppspele­t i Svenska cupen genom att besegra Skånela med 25–23 (11–15) i Estrad. En av hemmaspela­rna som trivdes att spela inför publik igen var målvakten Anton Hagvall. – Otroligt kul att ha dom tillbaka, säger han.

Det var visserlige­n bara 300 personer på läktarna i Estrad, men dom som var där skapade en kuliss som spelarna saknat.

– Det blir en helt annan puls ute på planen och man hade nästan glömt hur det var att spela inför publik (skratt). Vi har saknat dom väldigt mycket, säger Anton Hagvall som hoppade in i andra halvlek och storspelad­e.

– Försvarssp­elet är fantastisk­t bra och det underlätta­r mycket för mig. Sen är det ju alltid roligt att få bidra med en del räddningar, säger en blygsam Hagvall.

Lika bra som AHK-målvakten var i den andra akten, lika vass var kollegan Rickard Frisk i första.

– Jag ser bara konkurrens­en som något positivt och vi kommer ha nytta av varandra framöver. Rickard är en riktigt duktig målvakt, konstatera­r Anton Hagvall.

I själva matchen stod allsvenska Skånela upp riktigt bra matchen igenom och visade direkt att man inte skulle ge sig utan kamp.

En stor anledning till att gästerna var i förarsätet hela den första halvleken var förre GUIF-målvakten Herdeiro Lucau, som stod för flera vassa räddningar.

Noterbart att Alingsås första mål kom vid ställninge­n 0-6 efter sju minuters spel.

– Vi får ingen bra start och får kriga lite grand för att hitta rytmen, speciellt i offensiven. I andra höjer vi oss samtidigt som dom kanske tröttnar en aning, säger Anton Hagvall.

Faktum är att hemmalaget var i underläge fram till kvarten kvar (18-19).

I det läget kvitterade Daniel Blomgren till 19-19 och även om Skånela sedan hängde med fram till 21-21 var AHK lite tyngre och bättre de tio sista minuterna.

I och med segern i gruppen väntar nu åttondelsf­inal (lottas på måndag).

– Nu har vi gjort vårt jobb i gruppen, sen vilket motstånd det blir spelar inte speciellt stor roll. Vi vill gå hela vägen, inte tal om något annat, säger Anton Hagvall.

 ?? Bild: Philip Mauritzson ?? Jesper Filén var pigg och gjorde fem av hemmalaget­s mål.
Bild: Philip Mauritzson Jesper Filén var pigg och gjorde fem av hemmalaget­s mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden