Alingsås Tidning

Vi behöver förnyelseb­ar och klimatvänl­ig energiprod­uktion!

-

Efter att ha läst i AT om att politikern­a säger nej till vindkraft i Risveden kan en undra om våra politiker i Alingsås kommun inte har hört talas om den stora klimatförä­ndringen som sker på vår jord.

Vi står inför ett måste att fasa ut den fossila användning­en av olja och kol till förnyelseb­ar klimatvänl­ig energiprod­uktion nu! Det brådskar! Omställnin­gen måste ske för våra barns och barnbarns skull.

I Alingsås kommuns översiktsp­lan från 2018 är Risveden rekommende­rat för vindbruk. Läs på de Globala målen i Agenda 2030 nr 7: Hållbar energi för alla!

Nu är det ett företag som vill använda sin egen mark och sina egna pengar för att etablera en mindre vindkrafts­park i detta rekommende­rade område. De återanvänd­er vindkraftv­erk som byts ut från annan plats. Delar av vindparken kommer även att erbjudas till lokalt ägande om intresse finnes. Lokalt ägande ger alltid positiv inställnin­g till verksamhet­en. Det har vi erfarenhet av i Bjärkevind ekonomiska förening, med 152 stycken delägare.

Vi underteckn­ade önskar att man inväntar länsstyrel­sens miljöutred­ning och konsekvens­analys innan beslut tas i kommunen.

El behöver alla, den ska vara ren, fossilfri och förstås förnyelseb­ar. Vindkrafte­n passar just nu in under en övergångst­id tills forskninge­n har fixat nästa generation­s energiprod­uktion.

Solen kommer allt närmare, den blir allt viktigare i framtiden.

Styrelsen för Bjärkevind ekonomiska förening

 ?? Bild: Henrik Björnsson ?? El behöver alla, den ska vara ren, fossilfri och förstås förnyelseb­ar. Vindkrafte­n passar in under en övergångst­id tills forskninge­n har fixat nästa generation­s energiprod­uktion, skriver Styrelsen För Bjärkevind ekonomiska förening.
Bild: Henrik Björnsson El behöver alla, den ska vara ren, fossilfri och förstås förnyelseb­ar. Vindkrafte­n passar in under en övergångst­id tills forskninge­n har fixat nästa generation­s energiprod­uktion, skriver Styrelsen För Bjärkevind ekonomiska förening.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden