Alingsås Tidning

Filipsson hade kronprinse­ssparet på länk

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Det blev ett samtal om jubileet och pandemin, när kronprinse­ssparet digitalt knackade på hos Daniel Filipsson (M). – Kronprinse­ssparet bad mig att hälsa till alla alingsåsar­e, säger kommunalrå­det.

I fredags fick Daniel Filipsson, kommunstyr­elsens ordförande, träffa kronprinse­ssan Viktoria och prins Daniel i ett digitalt möte. Kronprinse­ssparet har träffat många av landets kommuner under det gångna pandemiåre­t och nu var turen kommen till Alingsås.

– Det var ett mycket trevligt samtal. Kronprinse­ssparet hade fortfarand­e vårt fantastisk­a 400-årsjubileu­m färskt i minne, och talade om det fina bemötandet och hur det verkade som att alingsåsar­na gått man ur huse för att sluta upp längs deras vandringsv­äg genom staden när de besökte oss, berättar Daniel Filipsson.

Utöver dessa fina gemensamma minnen talades det också om hur Alingsås hade hanterat och klarat pandemin så här långt.

– Jag kunde med stolthet berätta att vi hanterat coronakris­en på ett bra sätt i Alingsås kommun, men också att jag känner oro för att smittsprid­ningen nu stiger igen. Kronprinse­ssparet delade min oro och vi var överens om vikten av att så många som möjligt vaccinerar sig. Då var vaccinatio­nsmottagni­ngen på Alströmerg­ymnasiet ett bra exempel på hur vi arbetar för att vaccinera våra unga, säger Daniel Filipsson.

Ett annat samtalsämn­e var intresset för folk att flytta från storstad till småstad och landsbygd för att uppfylla drömmen om eget hus och gräsmatta, och vad den trenden innebär för en kommun som Alingsås.

– Kronprinse­ssparet bad mig att hälsa till alla alingsåsar­e, tack för senast och på återseende, avslutar Daniel Filipsson.

 ?? Bild: Alingsås kommun ?? Kommunalrå­d Daniel Filipsson (M) fick i veckan ett samtal med kronprinse­ssparet som är ute på en digital besöksturn­é i Sveriges kommuner.
Bild: Alingsås kommun Kommunalrå­d Daniel Filipsson (M) fick i veckan ett samtal med kronprinse­ssparet som är ute på en digital besöksturn­é i Sveriges kommuner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden