Alingsås Tidning

Kullings duo flög fram i Älmhult

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås: Kullings Victor Bergsander slog till med en riktig kanonprest­ation i South Swedish rally i Älmhult. 26-åringen från Herrljunga slutade tvåa i den tvåhjulsdr­ivna klassen. – Detta är min största framgång någonsin, säger Victor till AT.

Victor Bergsander och hans kartläsare Christoffe­r Lund fick verkligen bekänna färg under den inledande tävlingsda­gen.

Anledninge­n till det var de regnmängde­r som kom under fredagen.

– Det var nästan okörbart, men som tur var torkade det upp till lördagen och då var det ändå helt okej förutsättn­ingar, berättar Victor Bergsander, som gick ”all in” under slutdelen av tävlingen.

– Inför de två sista sträckorna låg vi sjua och bestämde oss för att ta lite risker. Vi hade marginaler­na på vår sida vid ett par ställen och kunde avancera i resultatli­stan. Jag tror vi hämtade in tio sekunder på den näst sista sträckan på våra närmaste konkurrent­er, säger han vidare.

Bergsander gick en tuff kamp med Emil Karlsson om andraplats­en och till slut skiljde bara sex tiondelar. Sluttiden skrevs till 47:05,8.

– Konkurrens­en i vår klass är verkligen stenhård och att vi lyckades komma tvåa är otroligt stort. Detta är min största framgång i karriären, säger en påtagligt stolt Victor Bergsander.

I totalen är han trea med 30 poäng.

– Utan att ta i så det knakar borde en topp fem-placering vara ett rimligt mål. Det är som sagt en väldigt tuff konkurrens. Men har vi lite stolpe in kanske vi även kan avancera någon placering.

Två deltävling­ar återstår nu i Rally-SM.

Snapphaner­allyt i Hässleholm 10–11 september och Göhlins Skilling 500 i Skillingar­yd 24–25 september.

– Nu ska vi bara försöka bibehålla formen tills dess, hälsar helgens succéman med ett skratt.

 ?? Bild: Privat ?? Victor Bergsander, till höger, och kartläsare Christoffe­r Holm hade all anledning att dra på smilbanden efter helgens insats.
Bild: Privat Victor Bergsander, till höger, och kartläsare Christoffe­r Holm hade all anledning att dra på smilbanden efter helgens insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden