Alingsås Tidning

Patrik Ekelund slutar som vd på Tånga efter 15 år

Han har funderat ett bra tag. Men nu gör Patrik Ekelund slag i saken och lämnar vd-posten på Tånga. På latsidan kommer han dock inte ligga. Ett hemligt projekt är på gång.

- Jenny Förander jenny.forander @alingsasti­dning.se

Efter 15 år slutar nu Patrik Ekelund som vd för Tånga Fritid och Tångahalle­n. I stället ska han lägga mer av sin tid på campingen – och ett nytt än så länge hemligt projekt.

Egentligen funderade Patrik Ekelund på att lämna vd-posterna redan för ett par år sedan, men så kom som bekant en pandemi emellan som ställde det mesta på ända.

– Jag har gått och värkt på beslutet sedan innan pandemin, men under pandemin kände jag att jag inte kunde lämna. Då blev det katastrof med allting och jag behövde vara kvar och reda upp det. Nu när vi har en framtid som ser ljusare ut och en ekonomi i balans kändes det som att det var läge. Efter 15 år kan det vara dags att någon annan tar över, säger Patrik Ekelund.

Det är uppdragen som vd för Vårgårda IK:s bolag Tångahalle­n AB och Tånga fritid AB som Ekelund nu lämnar. Han är dock fortfarand­e vd för det egna bolaget Nöjeskonsu­lt Väst som kommer att fortsätta driva campingen och vandrarhem­met på Tånga hed.

Nöjeskonsu­lt Väst kommer även fortsättni­ngsvis att hyra in sig och hålla evenemang på Tånga-området.

– Det är Nöjeskonsu­lt som har avtalen med många av de stora arrangörer­na som har evenemang i hallen, säger Ekelund.

Han beskriver det som att han under de här 15 åren som vd ”gjort så gott han har kunnat”.

– Jag har varit med sedan vi bildade de här bolagen och under den resan har vi gjort väldigt mycket. Vi har byggt hallen två gånger (andra gången efter att det brann), byggt padelhall, bowlinghal­l, pool, äventyrsgo­lf och två nya kök och vi har asfalterat på hela området för en halv miljon, säger Patrik Ekelund. Har pandemin påverkat ditt beslut att lämna?

” Nu behöver jag lägga mer fokus på mitt eget bolag för att kicka igång verksamhet­en igen

– Ja, pandemin har varit väldigt, väldigt tung för alla tre bolagen, det har gjort jätteont i pengapåsen. Jag har fått säga upp folk och det var inte helt osannolikt att vi skulle få lägga ner, de tankarna fanns i början. Nu behöver jag lägga mer fokus på mitt eget bolag för att kicka igång verksamhet­en igen. Nu känns det som att vi ser ljuset i tunneln och jag har för avsikt att återanstäl­la så många som möjligt av dem som blivit uppsagda.

Förutom att han vill lägga mer tid på campingen har Patrik Ekelund ett annat projekt på gång som han inte nuläget inte kan avslöja vad det handlar om. Han fortsätter också sitt uppdrag som vice ordförande i företagarf­öreningen.

Så att du lämnar som vd innebär inte att du kommer att ta det lugnare?

– Nej, absolut inte, skrattar Patrik Ekelund.

 ??  ??
 ??  ?? Patrik Ekelund lämnar som vd för Tångahalle­n och Tånga Fritid men fortsätter med sin egen verksamhet i bolaget Nöjeskonsu­lt i Väst.
Arkivbild: Jenny Schagerlin­d
Patrik Ekelund lämnar som vd för Tångahalle­n och Tånga Fritid men fortsätter med sin egen verksamhet i bolaget Nöjeskonsu­lt i Väst. Arkivbild: Jenny Schagerlin­d

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden