Alingsås Tidning

Sju spelare från Alingsås i TV-pucken

Ishockey: Alingsås Hockey har tre tjejer och fyra killar med i årets upplaga av TV-pucken.

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås: Med en stark sammanhåll­ning kan man nå långt. Fråga bara de fyra killar och tre tjejer som ska represente­ra Alingsås Hockey i TV-pucken. – Vi pushar varandra hela tiden, säger Lisa Holmer.

Alingsås Hockey har under de senaste åren gjort ett omtag kring sin ungdomsver­ksamhet.

Nu börjar man också på allvar se resultat.

Anton Stålberg, Albin Brockmark, Gustav Ahlberg, Isak Rosén, Lisa Holmer, Nellie Löfving, Thilda Andersson fick alla i dagarna beskedet att dom är uttagna i Västergötl­ands flick respektive pojklag.

– Sedan vi började spela tillsamman­s har vi jobbat hårt med sammanhåll­ningen och jag är helt övertygad om att den är en stor anledning till att vi står här idag. Om en av oss har en lite sämre dag, det kan vara på eller utanför isen, så finns det alltid någon där och stöttar, säger Isak Rosén.

I fjol tränade laget fyra, ibland fem pass i veckan, plus matcher.

– Det var inte många lediga dagar under säsongen, men samtidigt är ju hockey det bästa som finns, säger Isak med ett skratt.

För Lisa och Thilda, som likt Nellie tränar och spelar matcher med killarna, är det tredje gången man är med i TV-pucken.

Den sistnämnda gör för övrigt sin debut.

– Man minns ju själv hur det var första året när man var med och inte hade så bra koll på vissa saker. Jag tror det är en extra en trygghet för Nellie, säger Lisa.

Vad tror du om era chanser?

– Slutspel ska inte vara någon omöjlighet, även om jag har dålig koll på våra motståndar­e. För egen del så hoppas jag kunna bidra med sakerna som jag är bra på.

Isak Rosén spänner bågen ytterligar­e något:

– Jag har en riktigt bra känsla. Om allting stämmer har vi ett lag som kan gå hela vägen faktiskt. Sen handlar det om att ha lite flyt på vägen också, säger han och hyllar i nästa andetag sina lagkompisa­r som inte fick tummen upp från Västergötl­ands ishockeyfö­rbund.

– Alltså, detta är lika mycket deras förtjänst. Vi är en grupp som jobbar

” Det ska bli väldigt intressant och kul att följa spelarna här under hösten

Ola Rosén tränare

för varandra och utan den helheten hade inte vi tagit oss hela vägen till TV-pucken.

Noterbart är att både killarna och tjejerna kommer att spela i Skövde. – Det är perfekt, då kan vi heja på varandra, säger Lisa med ett skratt.

Ola Rosén, ungdomarna­s tränare, är både stolt och glad kring det faktum att klubben har sju spelare uttagna i TV-pucken.

– Det är dom själva som gjort det här möjligt med lite hjälp av oss tränare. Sammanhåll­ningen och viljan att pusha varandra i den här gruppen

är helt otrolig. Jag tror att mixen som vi har med killar och tjejer samt

att alla accepterar varandra oavsett vilken nivå man befinner sig på är nycklarna i sammanhang­et. Det ska bli väldigt intressant och kul att följa spelarna här under hösten, säger Ola.

 ?? Bild: Christian Stål ?? Ett taggat gäng som är redo för TV-pucken. Från vänster: Anton Stålberg, Albin Brockmark, Gustav Ahlberg, Lisa Holmer, Isak Rosén, Nellie Löfving, Thilda Andersson.
Bild: Christian Stål Ett taggat gäng som är redo för TV-pucken. Från vänster: Anton Stålberg, Albin Brockmark, Gustav Ahlberg, Lisa Holmer, Isak Rosén, Nellie Löfving, Thilda Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden