Alingsås Tidning

Alingsås handlare positiva inför framtiden

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Jonas Ericson, ordförande i Alingsås handel, är mer än nöjd då han summerar sommaren. – Vi kan vara stolta över Alingsås efter den här sommaren, säger han.

Jonas Ericson, ny ordförande i Alingsås handel, har fått positiva signaler från stadens handlare gällande hur man upplevt sommaren.

– Det har varit mycket, mycket bättre i år än förra sommaren. Även jämfört med 2019, om man ser till antalet besökare som kommit hit. Vi märker att turismen ökar. Alingsås kommun har fattat hur viktigt det är att marknadsfö­ra kommunen och jag tycker att beslutsfat­tarna har förbättrat förutsättn­ingarna för oss handlare. Bland annat genom ”hemester”, som varit en dundersucc­é, säger Jonas Ericson.

– Sen har restaurang- och kafélivet verkligen blomstrat. Nu har vi till och med en nattklubb på Kungsgatan. Det är positivt att det börjar finnas något för alla åldrar i Alingsås, vi vill ju locka flera generation­er att komma hit, fortsätter han.

Jonas berättar att den lokala handeln nu ligger i startgropa­rna för hösten, men att man samtidigt inte riktigt vågar planera för långt framåt.

– Jag ser positivt på framtiden, och jag tycker mig se det i handeln över lag. Men man vet ju inte hur det blir med pandemin, så folk är rädda för att planera för långt framåt. Samtidigt är det bara fyra månader kvar till julafton och planeringe­n för till exempel lucia och tomteparad­en måste sättas i gång nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden