Alingsås Tidning

Styrelsen tagen på sängen av beslutet: ”Får se hur vi ska lösa det”

- Jenny Förander jenny.forander@alingsasti­dning.se

I måndags kväll meddelade Patrik Ekelund att han lämnar styrelsepo­sterna i Tångahalle­n och Tånga fritid efter 15 år. – Vi var inte riktigt förberedda på det här, men vi tror inte det blir en jättekatas­trof, säger Håkan Ohlsson, styrelseor­dförande i de båda VIK-ägda bolagen.

Som vd för Vårgårda IK:s båda bolag samt för det egna bolaget Nöjeskonsu­lt Väst har Patrik Ekelund varit den som bokat alla evenemang på Tånga-området. När han nu aviserar sin avgång innebär det därför en stor omställnin­g för verksamhet­en.

– Det är tråkigt, men alla människor har rätt att ta sina steg framåt i livet. Vad det kommer att innebära vet jag inte ännu, men vi tror inte att det blir en jättekatas­trof, säger Håkan Ohlsson.

I och med att Patrik Ekelund fortsätter att driva sitt bolag Nöjeskonsu­lt Väst blir han även fortsättni­ngsvis bolagens viktigaste samarbetsp­artner.

– Det är Nöjeskonsu­lt som har alla arrangeman­g i hallen, vi har inte kört något vid sidan av. Allt har kretsat kring Patrik. Det har varit ett väldigt trevligt samarbete under en lång tid. Vi har även suttit i Vårgårda IK:s huvudstyre­lse tillsamman­s i många år så Patrik har varit en aktiv VIK:are plus att han har drivit verksamhet­en på Tånga-anläggning­arna. Utan honom hade vi inte haft alla de arrangeman­g som vi har haft, säger Håkan Ohlsson.

Ni var inte förberedda på att han skulle sluta?

– Nej, vi fick reda på det igår. Det har inte varit så konkret tidigare så vi trodde kanske att han skulle sluta nästa år.

Har ni varit nöjda med Patrik Ekelund som vd?

– Ja, vi har haft två skittråkig­a år, men det har ju alla i den här branschen. Vi hade avbokninga­r på tio miljoner på bara några veckor; hundevenem­ang, Vårgårdamä­ssor – allt försvann. Nu börjar vi sakta se lite ljus i tunneln och då hoppar han av. Vi får se hur vi ska lösa det, men jag tror att det kommer att bli ett väldigt bra samarbete. Jag ser framtiden an med glädje, säger Håkan Ohlsson.

På måndag har Tånga-bolagen styrelsemö­te och först då kommer Håkan Ohlsson veta mer om hur framtiden ser ut.

– Vi ska tillsätta en ny vd, men vilket roll den vd:s ska ha i bolaget vet jag inte ännu, säger han.

 ??  ?? Tångahalle­n AB:s styrelse blev överraskad över Patrik Ekelunds besked att han slutar som bolagets vd, men ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Ekelunds eget bolag Nöjeskonsu­lt Väst. Arkivbild: Filip Landqvist
Tångahalle­n AB:s styrelse blev överraskad över Patrik Ekelunds besked att han slutar som bolagets vd, men ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Ekelunds eget bolag Nöjeskonsu­lt Väst. Arkivbild: Filip Landqvist

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden