Alingsås Tidning

Allt bättre utveckling bakom fäktarnas framfart på SM

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Alingsås Fäktningsk­lubb grundades för fyra år sedan och har sedan dess fortsatt växa. Nu visar ungdomarna i klubben även upp sig i stora tävlingssa­mmanhang på ett fint sätt.

Det har varit väldigt mycket tävlingar inom svensk fäktning de senaste veckorna då USM, J-SM och senior-SM gått av stapeln.

Alingsås Fäktningsk­lubb hade representa­tion vid samtliga tävlingar.

– På USM hade vi med tre killar, Elliot Ström, Maximilian Pettersson och André Sahlén. Det är stort för de killarna bara att vara med då detta dessutom är den överlägset största tävlingen dom varit på, säger tränare och föreningen­s grundare Adam Larsson.

Trots att killarna var gröna i sammanhang­et visade man framfötter­na på ett bra sätt.

– Maximilian slutade på 29:e plats i U16 och Elliot hamnade på en liknande placering i U15. André tävlade för första gången någonsin och tog sig vidare från första omgången. Man får inte glömma att dom mötte ungdomar som tränat fäktning sedan dom var åtta år gamla. Nästa år hoppas vi dessutom ha med några tjejer i tävling.

På junior-SM var Maximilian och André med och fick sällskap av Lukas Almgren. Då handlade det om 16-20 år gamla tävlande.

– Väldigt mycket tuffare såklart. Maximilian nådde förbi första omgången vilket var väldigt bra gjort, säger Larsson.

Det sista svenska mästerskap­et för i år var senior där AFK hade fyra tävlande med.

– André gick vidare från första omgången och var bland de 50 bästa vilket är väldigt bra gjort på ett senior-SM. Även Maximilian gjorde det bra men hade inte riktigt samma flyt, säger Larsson.

Bland de äldre fanns Ralf Pettersson med som åkte ut i första omgången, samt Adam Larsson själv med flera SM-titlar på meritlista­n.

– Jag fäktade rätt bra i första omgången och vann även min första match efter det. Sedan åkte jag ur mot den blivande svenska mästaren. Men jag var med i 40 plus med och vann där, så det är jag nöjd med, säger han med ett skratt.

Den senaste tidens framgångar är ett bevis på föreningen­s tillväxt, säger Larsson.

– Vi har något på gång här helt klart. Det kommer fler och fler ungdomar och vi hoppas kunna komma igång med fler träningsti­llfällen. Vi befinner oss i Gamla tennishall­en men letar en ny lokal som är lite mer anpassad för oss. Det är inte lätt, men föreningen är levande och framtiden ser ljus ut.

Härnäst väntar Nordiska mästerskap­en för Alingsåsfä­ktarna.

 ?? Bild: Privat ?? Adam Larsson, grön tröja i mitten, är väldigt nöjd med vad hans adepter i Alingsås Fäktningsk­lubb presterat i sommar.
Bild: Privat Adam Larsson, grön tröja i mitten, är väldigt nöjd med vad hans adepter i Alingsås Fäktningsk­lubb presterat i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden