Alingsås Tidning

Olivia en vinnare i Svenska Padelligan

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås: Alingsåstj­ejen Olivia Erlandsson och Emma Ström var bara bäst i Sverigefin­alen i Padelligan. Duon tappade inte ett enda set på vägen fram mot guldet och belönades med 30 000 kronor. – Det var kul att vi lyckades motsvara favoritska­pet, säger Olivia.

I Sverigefin­alen, som avgjordes i Torslanda, samlades vinnarna från landets regioner i Svenska Padelligan.

Olivia Erlandsson och Emma Ström represente­rade Gävleborg (Olivia bor i Sundsbruk i Sundsvalls kommun).

– I såväl åttondelen som kvarten tappade vi inte ett enda game, men i semifinale­n stötte vi på lite tuffare motstånd. Vi vann dock ganska enkelt med 6-4, 6-1 till slut, berättar Olivia.

I finalen mot Maria Skants/ Josefin Alf inledde duon strålande och vann första set med 6-1.

– Kanske gick det för lätt och vi slappnade nog av lite för mycket. I andra kunde gå dom rycka ifrån till en 3-0 ledning innan vi fick ordning på vårt spel, säger Olivia.

Efter en upprycknin­g lyckades man vända på steken och vann andra set med 6-4. Därmed kunde man inkassera en stor pokal och 30 000 kronor.

– Visst, vi var favoriter, men jobbet skulle ändå göras och det gjorde vi på ett bra sätt, säger Olivia som kommer att fortsätta tävla flitigt under hösten.

– Det är tävlingar mer eller mindre tävlingar varannan helg. Ska man som jag avancera på rankingen gäller det att spela så mycket som möjligt, fyller hon i.

I december väntar årets höjdpunkt då SM går av stapeln i Kungälv.

– Då ska jag spela med en tjej från Göteborg och det ser jag verkligen fram emot, avslutar Erlandsson, som just nu är rankad topp 40 bland damerna i landet.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Emma Svärd och Olivia Erlandsson, till höger, tog hem SPL-pokalen.
Bild: Privat Emma Svärd och Olivia Erlandsson, till höger, tog hem SPL-pokalen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden