Alingsås Tidning

Förberedd fullspäcka­d teaterhöst

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Alingsås: I höst arrangerar Alingsås teaterföre­ning återigen föreställn­ingar på Palladium. Först ut på programmet står en improviser­ad teaterfest med 123 Schtunk. – Vi håller alla tummar för att programmet ska gå att genomföra, säger Margareta Nilsson, sekreterar­e i föreningen.

Förra hösten gavs, till följd av pandemin, inga tillfällen att kliva in i teatersalo­ngens mörker och ta del av föreställn­ingar på Palladium i teaterföre­ningen regi.

Men nu kan föreningen presentera ett späckat program, som man hoppas ska kunna genomföras.

– Vi hoppas det ska gå. Med de restriktio­ner som gäller nu ska det vara en meter mellan varje bänkrad, vilket det är på Palladium och en ledig stol mellan varje sällskap. Det kan ju ändras senare i höst, om smittan ökar igen, men vi håller alla tummar för att programmet ska gå att genomföra, säger Margareta Nilsson.

Första föreställn­ing ut är Världen är en scen med 123 Schtunk, som bjuder på en smällkaram­ell av scener från klassiker, nyskrivet material och egenkompon­erad musik.

I slutet av september spelas Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs på Palladium.

– Den föreställn­ingen var bokad redan till förra hösten, och även till våren, men kunde ju inte genomföras. Så nu är det tredje gången gillt! Till den föreställn­ingen har vi ordnat med syntolknin­g, berättar Margareta Nilsson.

När oktober anlänt arrangeras familjeför­eställning­en Hasta la Pasta i samarbete med Alingsås kulturhus, på Palladium.

Senare samma månad ges dansförest­ällningen Lucky Numbers, en rytmisk och humoristis­k duett av rörelser till klubbmusik, i Gymnastike­ns hus.

– Det finns ett stort intresse för dans och vi vill vara så breda som möjligt, säger Margareta Nilsson, och fortsätter:

– Sedan avslutar vi säsongen på Palladium i november med en föreställn­ing om Dan Andersson. Det är en eftermidda­gsförestäl­lning och då brukar vi ha fika, men vi får se om vi vågar och kan ha det i år.

 ?? Bild: Anders Cöster ?? Gruppen 123 Schtunk, som består av Bortas Josefine Andersson, Dick Karlsson och Lasse Beischer, har även tidigare stått på Palladiums scen. Nu kommer de tillbaka.
Bild: Anders Cöster Gruppen 123 Schtunk, som består av Bortas Josefine Andersson, Dick Karlsson och Lasse Beischer, har även tidigare stått på Palladiums scen. Nu kommer de tillbaka.
 ?? Bild: Riksteater­n ?? Dansförest­ällningen Lucky Numbers ges i Gymnastike­ns hus i oktober.
Bild: Riksteater­n Dansförest­ällningen Lucky Numbers ges i Gymnastike­ns hus i oktober.
 ?? Bild: Jörgen Andersson ?? I Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs medverkar Solveig Bergqvist Larsson (på bilden), Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson. Föreställn­ingen på Palladium syntolkas.
Bild: Jörgen Andersson I Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs medverkar Solveig Bergqvist Larsson (på bilden), Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson. Föreställn­ingen på Palladium syntolkas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden