Alingsås Tidning

Slutsålt när Tobbe Trollkarl kom till stan

Det bjöds både på magi och skattjakt när Tobbe Trollkarl underhöll en ”fullsatt” Alströmert­eater under söndagen. – Det har gått jättebra! 200 väldigt glada personer per föreställn­ing kom och tittade. En helt magisk publik, säger Tobbe Blom.

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Föreställn­ingen ”En förtrollad skattjakt” innebär ett nytt koncept som ska få barnen att både skratta och röra på sig. Det var under förra sommaren Tobbe Blom kände att han behövde utveckla sina pandemi-gig.

– När restriktio­nen om max 50 personer utomhus gällde så tänkte jag att jag måste addera något, ha något mer än bara show. Då kom jag på den här trestegsra­keten med skattjakt och virtuell tipsrunda, show och sedan lite trollerisk­ola på det. Det är inte jätteofta man får ut barnen på en 1,5 kilometer lång promenad, säger Tobbe Blom.

Hur känns det att stå på scen igen? Eller har du jobbat på även under pandemin?

– Jag och Magnus Betnér är väl de som arbetat flitigast under pandemin. Vi har giggat hej vilt i mindre sällskap och haft flera shower per dag. Så jag har ändå fått stå på scen. Men det är superlyxig­t att få komma in på teatrarna igen och ha fler än 50 personer i publiken. Jag väntar med glädje in den 29 september.

Den förtrollad­e skattjakte­n kommer att starta i Alingsås och sedan åka vidare till ett tiotal andra städer. Tobbe har tidigare berättat för AT att det finns en anledning till att Alingsås var först ut:

– Alingsås är en fantastisk evenemangs­stad och det blir alltid fullt när jag kommer hit. Det är som att alingsåsar­na har bestämt sig för att om det är ett evenemang då går man, berättar Tobbe Blom.

I efterhand är han glad över söndagens föreställn­ingar och den glada publiken.

– Precis som jag trodde så blev det slutsålt. Det var Sveriges mest peppade publik där inne idag. Alingsås infriande varje förväntnin­g jag hade, säger Tobbe Blom glatt.

 ??  ?? Många ville träffa Tobbe Trollkarl för att få en signerad trollerilå­da eller ta en selfie.
Många ville träffa Tobbe Trollkarl för att få en signerad trollerilå­da eller ta en selfie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden