Alingsås Tidning

Samuel kan vara inne på sista svängen

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Plötsligt händer det Plötsligt är Samuel Lindberg en av de mer rutinerade AHK-spelarna i omklädning­srummet. Men det kan vara den sista säsongen för högersexan.

– Man liksom tittar sig om i omklädning­srummet och kliar sig i huvudet, “vafan, vilka är kvar” liksom! Vad hände egentligen?

Samuel Lindberg skrattar till. Som han ofta gör.

För visst är det så att den stora spelaromsä­ttningen i Alingsås HK de senaste säsongerna plötsligt gjort honom till en av lagets veteraner i klubben.

– Det är sjätte säsongen nu för mig och det har varit många spelare in och ut, men jag tycker ändå vi har varit duktiga på att anpassa oss till det. Man ser hur vi ändrat spelstil genom åren och sådär. Det är kul att se hur anpassning­sbara vi har varit, en spännande resa att vara med på.

Men frågan är hur länge till den resan sträcker sig för Samuel Lindberg? Uppgifter till AT-sporten gör gällande att det kan vara hans sista säsong.

– Det är inget som är bestämt eller så. Just nu har jag bara fokus på att vinna matcher. Sedan har jag en agent som sköter det men vi har inte hörts på ett tag. Just nu vet jag inte mer än att jag spelar i Alingsås, säger högersexan vars nuvarande avtal sträcker sig säsongen ut. Pratar du med AHK?

– Dom har nog inte börjat prata med någon än tror jag.

Lockar ett miljöombyt­e, kanske utomlands?

– Jag trivs skitbra i Alingsås och det har varit sjukt utveckland­e för mig här, och jag vill vara med och vinna ett guld. Det vill jag gärna uppleva innan jag drar vidare. Sedan är spel i utlandet alltid en målsättnin­g, men det händer när det händer. Jag känner ingen stress över det.

Den här säsongen är konkurrens­en mördande tuff för Samuel Lindberg på ett sätt som den inte varit sedan han kom som ung från Sävehof en gång i tiden.

Det sedan målmaskine­n Rasmus Torbjörnss­on återvänt.

– På sätt och vis känner jag att min träningsmo­ral har höjts mycket. Sedan kanske jag inte presterat på matcherna lika bra som Rasmus, han är sjukt duktig. Men det handlar om att bli bekväm i matchspele­t.

Hur bra är AHK den här säsongen? Det är trots allt ytterligar­e en sommar med stor spelaromsä­ttning.

– Vi måste tänka att vi aldrig får något gratis, för då blir det som mot IFK Ystad borta. Men vi har kvar Alingsåsmo­ralen om att aldrig ge oss, det tycker jag man såg i returen. Vi såg dom jubla som att dom vunnit åttondelen efter första matchen och den mentala bilden hade vi med oss. Arbetsmora­len finns där ännu, den som gör att vi kan vända matcher från ingenstans.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? – Jag trivs skitbra i Alingsås och det har varit sjukt utveckland­e för mig här, och jag vill vara med och vinna ett guld, säger Samuel Lindberg.
Bild: Mathias Bergeld – Jag trivs skitbra i Alingsås och det har varit sjukt utveckland­e för mig här, och jag vill vara med och vinna ett guld, säger Samuel Lindberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden