Alingsås Tidning

Klar fördel AHK efter första ronden

-

Efter en trevande start varvade Alingsås HK upp och vann till slut enkelt mot RK Metaloplas­tika Sabac från Serbien. – Vi har gett oss själva en hygglig chans att ta oss vidare, säger tränare Mikael Franzén efter vinst med 29–23 .

Gästerna inledde bäst i den första matchen i European Cups kvalspel, och man kunde gå ifrån till en tremålsled­ning i Estrad.

– Vi slarvade lite grand, men sen fick vi ordning på spelet och det kändes ganska tryggt. Vi möter ändå ett lag som har en helt annan tyngd och smartness än vad vi är vana vid. Då kan det ta lite tid innan man kommer in i det fullt ut, säger Mikael Franzén.

Fyra raka hemmamål innebar ledning 6-5 och stärkta av den fina perioden kunde man hålla RK Metaloplas­tika Sabac på behörigt avstånd.

Som mest ledde Alingsås med fyra bollar och när pausvissla­n ljöd var ställninge­n 14-11.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget ha bra koll på bortalaget.

– Vi hade en dålig period i andra halvlek där dom gjorde 3-1 på oss när vi var en man mer. I övrigt tyckte jag att vi höll oss till matchplane­n och det var många spelare som visade pigga takter, säger Mikael Franzén.

Framför allt starkt målvakts- och försvarssp­el innebar att serberna uppträdde allt mer frustrerat.

Alingsås var i ledning med sju bollar vid flera tillfällen, men segermargi­nalen stannade vid sex mål.

Onekligen ett bra utgångsläg­e inför returen i Serbien kommande helg.

– Jag har inte koll på vilka restriktio­ner det är där nere just nu, men om det är fullsatta läktare så väntar tveklöst en tuff uppgift för oss. Om vi ska ta hem den här matchserie­n måste vi göra en minst lika bra match som vi gjorde i dag, menar Mikael Franzén.

En av spelarna som tog för sig i AHK under lördagseft­ermiddagen var Jacob Lundahl, som var på målhumör från linjen.

– Jacob är lång och fin och det var kul att han fick göra fem mål. Dessutom gör han ett jättebra jobb bakåt. Sen får man inte glömma att vi har två jättebra målvakter också, säger en belåten Mikael Franzén.

 ?? Bild: Fredrik Aremyr ?? ”Vi slarvade lite grand, men sen fick vi ordning på spelet och det kändes ganska tryggt”, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.
Bild: Fredrik Aremyr ”Vi slarvade lite grand, men sen fick vi ordning på spelet och det kändes ganska tryggt”, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden