Alingsås Tidning

Sandberg missar hela säsongen – främre korsbandet är av

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås: Med veckor kvar till premiären står det klart att Alingsås HK får klara sig utan Sofia Sandberg hela säsongen. Det främre korsbandet i vänster knä är av och målvakten blir borta en längre tid.

Det är en bedrövad Sofia Sandberg som försöker sätta ord på det som hände i träningsma­tchen mot Kärra.

– Här går man och laddar för en av de roligaste säsongerna på länge, och så går man sönder efter 16 minuters spel i en träningsma­tch, säger hon med en tung suck till AT-sporten.

Vad var det som hände?

– Jag skulle sätta ner vänsterfot­en i golvet efter en räddning och då vek sig hela benet. Jag kände direkt hur det small till i knäet och förstod att det var allvarligt. Det gjorde riktigt ont.

Knappt två veckor efter matchen mot Kärra fick Sandberg domen.

– Magnetrönt­gen visade att främre korsbandet var av. Jag hoppades någonstans på att det inte skulle vara så allvarligt, men hade ändå tillsamman­s med sjukgymnas­ten förberett mig på det värsta, säger hon.

Inom ett par veckor ska Sofia Sandberg opereras.

– Jag har fått till mig att det kommer ta mellan åtta och tolv månader innan jag kan spela handboll igen, konstatera­r hon.

Hur känns det?

– Det känns skit rent ut sagt. På något sätt är jag just nu i en inre konflikt med mig själv, men har bestämt mig att jag ska tillbaka. Jag vill inte avsluta karriären så här. Nu blir det till att försöka stötta tjejerna så gott jag kan vid sidan av handbollsp­lanen.

 ?? Bild: Mikey Lennartsso­n ?? Det blir inget spel för Sofia Sandberg den kommande säsongen. Det står klart efter den magnetrönt­gen som gjordes nyligen.
Bild: Mikey Lennartsso­n Det blir inget spel för Sofia Sandberg den kommande säsongen. Det står klart efter den magnetrönt­gen som gjordes nyligen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden