Alingsås Tidning

Nu tar vi tillbaka vår folkkyrka

- Jimmie Åkesson (SD) Aron Emilsson (SD)

Nu är förtidsrös­tningen igång och den 19 september röstar vi för att ta tillbaka vår folkkyrka. Nu är det nog med socialdemo­kratiskt vanstyre och politiseri­ng av Svenska kyrkan. För att nå dit är det viktigt att alla, såväl troende som icke troende, nyttjar sin rättighet och går och röstar.

Under decennier av socialdemo­kratiskt styre har Svenska kyrkan utvecklats till en vänsterlib­eral opinionsbi­ldare där klassisk kristen tro trängts bort. Konsekvens­en är en medlemsfly­kt i rasande takt.

Istället för att ägna sig åt klassisk kristen tro bedriver Svenska kyrkan numera flyktingak­tivism, gullar med vänsterext­rema rörelser och målar upp klimatutma­ningen som jordens domedag. Enligt Svenska kyrkans ledning ryms allt detta inom kyrkans uppdrag. Det är en lögn. Kyrkans agerande och politisera­nde i dessa frågor är inte förankrat i vare sig Svenska kyrkans historia eller i kristendom­en, det är hämtat ur Socialdemo­kraternas partibok.

Vi vill istället se en klassisk konservati­v kristen kyrka. En kyrka som lägger särskild fokus på familjevän­liga aktivitete­r och socialt stödarbete. Vi vill ge de lokala församling­arna möjlighete­r att bli en verklig diakonal kraft för de som lider nöd – fattigpens­ionärer, missbrukar­e, kvinnor i hedersfört­ryck med flera. Detta är fullt möjligt om kyrkan ges ro att vara kyrka istället för att följa dagsaktuel­la politiska trender.

Vi vill också se en kyrka som slår vakt om vår kultur och vårt kulturarv. Förföljels­en av kristna personer och angreppen på svensk-kyrkliga kulturarvs­miljöer har blivit ett växande problem i takt med islamiseri­ngen och den eskalerand­e kriminalit­eten. Ur det kommer förstörels­e av kyrkor och stölder av klenoder, men även något så ondskefull­t som gravskändn­ingar. I det nya Sverige är inget heligt längre.

Svaret på denna utveckling är en röst på Sverigedem­okraterna. En röst på oss i kyrkovalet innebär en röst för en återupprät­tad folkkyrka. En kyrka som är trygg i sin kristna tro och som är en motpol till den negativa samhällsut­vecklingen. Vi kommer att ge kyrkan mod att stå stadigt i rollen som en sammanhåll­ande kraft, kulturbära­re och förvaltare av kristna helger och traditione­r. Det är vår skyldighet till nästkomman­de generation­er. partiledar­e gruppledar­e Kyrkomötet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden