Alingsås Tidning

Chockbeske­d på Alingsåsfö­retag – 40-tal jobb bort

- Jenny Schagerlin­d jenny.schagerlin­d @alingsasti­dning.se

Momentum Services Group kommer att flytta en stor del av sin verksamhet till Örebro. Det innebär att ett 40-tal jobb lär försvinna från Alingsås vid årsskiftet.

Ett 40-tal jobb kan försvinna hos Alingsåsfö­retaget Momentum Group Services vid årsskiftet. Personalen fick beskedet under torsdagen. – Det kom som en chock, säger fackordför­anden Niklas Bergström.

Den 1 januari 2022 kommer delar av verksamhet­en hos Momentum

Group Services i Alingsås att flytta

till en nybyggd anläggning i Örebro. Det beskedet fick de anställda från ledningen på torsdagsmo­rgonen.

– Vi anade det här men inte att det skulle gå så fort. Vi trodde vi var säkra ett år till. Så det kom som en chock, säger Niklas Bergström, ordförande i den lokala fackklubbe­n på Momentum Group Services.

Hur är stämningen bland de anställda nu?

– Det är väldigt mycket oro. Något varsel är ännu inte lagt, men beslutet om omorganisa­tionen ska klubbas på nästa styrelsemö­te. Sedan inleds fackliga förhandlin­gar.

Momentum Group Services lagerför varor åt Momentum, Tools och Gigant. För cirka 1,5 år sedan köpte Tools upp Svedol, som har byggt nytt lager i Örebro.

Alla Tools produkter ska nu flyttas dit, vilket utgör ungefär 60 procent av Alingsåsfö­retagets nuvarande verksamhet.

– Det här har inget med prestation att göra, betonar affärsområ­deschef Clein Ullenvik. Det beror helt och hållet på att vi har ett relativt nybyggt lager med automation i Örebro.

Minst ett 40-tal jobb lär försvinna från Alingsåsfö­retaget efter omorganisa­tionen.

Besvikelse­n är påtaglig bland de anställda efter chockbeske­det.

– Vi kanske kommer bli erbjudna jobb i Örebro men det är ju inte

bara att flytta. Jag har själv flyttat från Göteborg till Alingsås för jobbets skull och för att jag trivs så bra här. Det är många som är besvikna nu, säger en anställd som jobbar med Tools produkter.

Clein Ullenvik bekräftar att möjlighete­n att flytta med till Örebro kommer att ges de Alingsåsan­ställda som berörs.

– Det är redan flera som har visat intresse för det.

– Det som ändå är positivt är att det är brist på arbetskraf­t i den här branschen, fortsätter han. Så vi hyser stora förhoppnin­gar för våra underbara medarbetar­e om att det kommer att lösa sig med jobb.

Det här har inget med prestation att göra. Det beror helt och hållet på att vi har ett relativt nybyggt lager med automation i Örebro.

Clein Ullenvik affärsområ­deschef

Jag har själv flyttat från Göteborg till Alingsås för jobbets skull och för att jag trivs så bra här. Det är många som är besvikna nu.

Anställd

 ?? Bild: Matilda Falk ?? ”Vi trodde vi var säkra ett år till”, säger Niklas Bergström, ordförande i den lokala fackklubbe­n på Momentum Group Services.
Bild: Matilda Falk ”Vi trodde vi var säkra ett år till”, säger Niklas Bergström, ordförande i den lokala fackklubbe­n på Momentum Group Services.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden