Alingsås Tidning

Delad ära i seriefinal­en

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Fotboll: Den stekheta seriefinal­en mellan obesegrade Alingsås KIK och Skultorp slutade inte helt oväntat med delad poäng, 1–1.

Alingsås: Den heta seriefinal­en mellan obesegrade Alingsås KIK och Skultorp slutade inte helt oväntat med delad poäng, 1–1. – Viktigt att hålla förlustnol­lan intakt, säger tränare Mikael Ringwall efteråt.

Den sedan tidigare uppskjutna seriefinal­en mellan KIK och Skultorp blev precis så tät, tuff och jämn som man trodde på förhand.

– Det var lite ställnings­krig emellanåt, två bra lag möttes och det böljade fram och tillbaka i perioder där lagen turades om att skapa tryck, säger KIK-tränare Mikael Ringwall.

– Sedan tycker vi kanske från vår position att vi har lite bättre målchanser än vad Skultorp har. Deras målvakt gör några riktigt bra räddningar. Samtidigt har vi två lägen där vi rensar bollen från mållinjen så det kunde slutat lite hur som helst. En tät och tuff seriefinal, som det ska vara.

Målen kom i tät följd i första halvlek där gästerna

I andra halvlek fortsatte spelet bölja fram och tillbaka. KIK hade bra kontroll stundtals och skapade chanser.

– Båda lagen spelade på samma sätt med omställnin­gar där man gick väldigt tufft. Det blev mycket spring och var bra kämpaglöd i lagen.

Några mål skulle det dock inte bli. Skultorp tog över lite sista tio minuterna men det blev delad ära på Noltorpsva­llen.

– Jag tror någonstans att båda lagen är ganska nöjda med att i alla fall inte förlora matchen. Vi hade många besvikna spelare i laget efteråt då vi kände att vi hade bra lägen. Men samtidigt skapade dom tryck på oss sista tio. Hur viktigt är det att vara fortsatt obesegrade mitt i allt?

– Det är klart det är viktigt att hålla förlustnol­lan intakt. För varje match det går så ger det oss mer och mer självförtr­oende.

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Skultorp tog över lite sista tio minuterna men det blev delad ära på Noltorpsva­llen.
Bild: Mikael Svensson Skultorp tog över lite sista tio minuterna men det blev delad ära på Noltorpsva­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden