Alingsås Tidning

Rösta för en modig och medmänskli­g kyrka

- Birgit Kullingsjö (C) Kandidat till kyrkomöte, stiftsfull­mäktige och kyrkofullm­äktige

Kyrkovalet handlar om att utse personer som kan och vill ställa sin erfarenhet och sin kompetens till Svenska kyrkans förfogande på förtroende­uppdrag. I Centerpart­iet är vi många personer med stort engagemang för en demokratis­k folkkyrka, öppen och närvarande i hela landet.

Kyrkans tre val och tre nivåer handlar om att stödja och främja det lokala sammanhang­et församling­en. Det är där Svenska kyrkan finns, det är där gudstjänst firas och undervisni­ng, diakoni och mission utövas.

* Just nu står vi inför den gemensamma nationella satsningen för lärande och undervisni­ng. Kunskapen om kristen tro sjunker och här är det vårt uppdrag som kyrka att stiga fram. Att undervisa om Bibelns berättelse­r och synliggöra trons konsekvens­er, arbetet för rättvisa, fred och försoning.

* Tillsamman­s i hela Svenska kyrkan utvecklar vi gemensamma lösningar för digitalise­ring och administra­tion, funktionel­la lösningar som ska erbjudas församling­ar och pastorat.

* Vårt ansvar är att värna och återupprät­ta skapelsen.

Det behövs kraftfulla satsningar för målet att bli klimatneut­ral 2030. Vi har ett stort fastighets­bestånd med otäta fönster men också stora tak i söderläge. Svenska kyrkan ska vara en förebild och inspiratör på klimatsats­ningar.

* Men lika viktigt är att verka för social hållbarhet, att vara en kyrka som möter människor i hela livet i alla situatione­n med mötesplats­er som ger kraft åt varje människa. Att tydligt bejaka att vi är Guds skapade barn och vi duger som vi är.

Centerpart­iets kandidater finns och gör skillnad som förtroende­valda, ideella medarbetar­e och anställda i våra församling­ar. Vi går till val under rubriken Ge kraft åt varje människa, att vara en modig och medmänskli­g kyrka som värnar den hotade skapelsen och står uthålligt på de utsattas sida.

Rösta i kyrkovalet, lägg din röst på Centerpart­iet till kyrkomöte och stiftsfull­mäktige och på goda kandidater på samlingsli­storna till kyrkofullm­äktige.

Din röst gör skillnad!

” Kunskapen om kristen tro sjunker och här är det vårt uppdrag som kyrka att stiga fram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden