Alingsås Tidning

320 procentig covid-19-ökning i Vårgårda

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 fortsätter öka. I Vårgårda har antalet nya fall ökat med över 320 procent senaste veckan.

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Under vecka 36 konstatera­des 45 nya fall av covid-19 i Vårgårda kommun. Det är en ökning med över 320 procent jämfört med föregående veckas 14 fall. Det visar den senaste statistike­n från Västra Götalandsr­egionen.

I Alingsås var det 58 nya coronafall senaste veckan, vilket också är en ökning men dock bara med 6 nya fall. I Herrljunga konstatera­des 1 nytt coronafall senaste veckan.

Den senaste veckan rapportera­des totalt 1 843 fall i Västra Götaland, vilket är en ökning med 34 procent mot veckan innan. I regionen har antalet covid-19-fall nu ökat nio veckor i rad, och efter att ökningen varit mindre mellan de två föregående veckorna så var förändring­en tydligare till vecka 36.

I statistike­n är det, enligt regionen, tydligt att unga ligger bakom en betydande del av smittsprid­ningen just nu. En tredjedel av de konstatera­de fallen finns i åldersgrup­pen 10–19 år.

Senaste statistike­n kring antalet inneliggan­de patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götaland gör gällande att det i nuläget finns 63 inneliggan­de coronapati­enter, varav 10 på intensivvå­rdsavdelni­ng (iva).

Av dessa är 4 personer på Sjukhusen

i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 1 på iva.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 9 personer varav 1 på iva, Sahlgrensk­a Universite­tssjukhuse­t: 34 personer varav 5 på IVA, Skaraborgs Sjukhus: 5 personer varav 1 på IVA och Södra Älvsborgs Sjukhus: 11 personer varav 2 på IVA.

 ??  ?? Många nya fall av covid-19 har konstatera­ts i Vårgårda.
Arkivbilde­r
Många nya fall av covid-19 har konstatera­ts i Vårgårda. Arkivbilde­r

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden