Alingsås Tidning

Kommunchef­en: ”Känner inte igen beskrivnin­gen”

- Jenny Schagerlin­d jenny.schagerlin­d@alingsasti­dning.se

Varken Lena Hacker eller Malin Lindberg vill svara på skolsköter­skornas kritik i AT. Kommunchef Lasse Björkqvist tillbakavi­sar påståenden­a om tystnadsku­ltur. – Jag känner inte igen den beskrivnin­g som ges.

AT har varit i kontakt med både barn- och elevhälsoc­hef Lena Hacker och utbildning­schef Malin Lindberg. Båda avböjer att kommentera skolsköter­skornas påståenden med hänvisning till att det skulle handla om individäre­nden.

Vi har även gett kommunchef Lars Björkqvist möjlighet

Lars Björkqvist, kommunchef i Vårgårda. att bemöta kritiken. Han väljer först att ge ett ganska generellt svar via mejl:

”I Vårgårda kommun bottnar hela kommunens värdegrund i att medarbetar­e är delaktiga och engagerade i vår verksamhet där dialogen mellan chefer och medarbetar­e är avgörande för att vi skall uppnå goda resultat och en god arbetsmilj­ö. Jag känner inte igen den beskrivnin­g som ges. Att uppfattas som obekväm när hen kommer med kritik är heller inget som jag eller någon i vår organisati­on förespråka­r. Tvärtom, så är det just via kritik och ifrågasätt­ande som verksamhet och organisati­on utvecklas framåt.”

Det faktum att den långtidssj­ukskrivna skolsköter­skan inte ersattes direkt och att ingen annons sattes ut kommentera­r kommunchef­en såhär:

”Att rekrytera ersättare för någon som slutat är brukligt, så vida inte det pågår omorganisa­tioner eller annat som gör att en ersättning­srekryteri­ng av organisato­riska eller andra väsentliga skäl måste skjutas upp.”

När AT för andra gången ber om en telefonint­ervju svarar Lars Björkqvist, återigen via mejl, att han tackar för möjlighete­n men avstår.

”Jag har bemött den generella kritiken som framförts men kan inte gå in i konflikten. Det är personalär­enden och det blir oetiskt om jag nu i tidningen ska redogöra för vad som hänt”, skriver Björkqvist.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden